Anmeldelse dokumentarfilmen: Diego Maradona

En orgie i suksess og forfall

Unik dokumentarfilm om fotballgeniet fra slummen i Buenos Aires.

DEN STØRSTE: Dokumentarfilmen om den beste og galeste fotballspilleren noensinne, Diego Maradona, er så tett på alt at vi nesten ikke kan bære å se storheten, mafiaen, målene, Guds hånd og forfallet. Video: Altitude Films Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Maradona sier i denne brutalt, vakre dokumentarfilmen at det var 85 000 mennesker som ønsket ham velkommen til Napoli 5. juli 1984, men at han dro ensom om natta i 1991. Dette etter å ha spilt 188 kamper og laget 81 mål, og virkelig satte bakgårdsklubben Napoli på det europeiske fotballkartet.

Fra slummen

Diego Maradona, fotballgeniet fra slummen i Buenos Aires. Han som erobret fotballverden med fintene, farten og presisjonen. Han som erobret hjertene, smertene, folket, damene, mafiaen, kokainen og som fikk Napoli, og hjemlandet, til å stråle om kapp med både sola, skyggen og månen.

Kløktig vis

Filmen er bygd opp på et sobert, kløktig vis. Utelukkende med unike arkivklipp der veldig mye aldri tidligere er framvist, noe som gir unge og oss gamle et solid innblikk i ei nær, svunnen tid. Det er igjen regissør Asif Kapadia, og hans mange høykapable medarbeidere, som vet å benytte seg av et arkivgull de er blitt satt til å forvalte. Kapadia har tidligere utført de suverene dokumentarfilmene som «Senna», om den brasilianske Formel 1-sjåføren Ayrton Senna, og om den britiske sangeren «Amy» (Winehouse).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer