Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

En parade for Pulse

Natt til søndag mistet vi 49 av våre egne. 

MINNES: Minst 49 mennesker ble drept og 53 ble skadd etter Omar Mateen (29) skøt på en homseklubb i Orlando søndag. Over hele verden kommer støttemarkeringer. Dette bildet er fra den amerikanske ambassaden i Moskva.  Foto: Sergei Chirikov / EPA / NTB Scanpix 
MINNES: Minst 49 mennesker ble drept og 53 ble skadd etter Omar Mateen (29) skøt på en homseklubb i Orlando søndag. Over hele verden kommer støttemarkeringer. Dette bildet er fra den amerikanske ambassaden i Moskva.  Foto: Sergei Chirikov / EPA / NTB Scanpix  Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På få minutter ble det som skulle være en kveld for å danse, synge og feire livet, åsted for den blodigste voldshandlingen på amerikansk jord siden 9/11.

Mens vi her i Norge feiret en rekordparade i Bergens gater, ble våre brødre og søstre i Orlando frarøvet sine liv en etter en. De ble frarøvet sine venner og familie. Akkurat på det stedet som for mange homofile oppleves aller tryggest, ble tryggheten revet vekk.

Helt siden den moderne homokampen startet på utestedet Stonewall Inn i 1969, har skeive utesteder også vært viktige arenaer for å bygge nettverk og drive politisk aktivitet. Helgens grufulle handling er på denne måten et målrettet angrep mot vår minoritet, og mot en av våre viktigste og tryggeste møteplasser.

Homofili er fortsatt ulovlig i 75 land, men helgens hatkriminalitet viser oss at også i land hvor det nylig er gjort store fremskritt for homofiles rettigheter, er det en lang vei å gå før vi kan føle oss helt trygge.

FRI står i solidaritet med alle som var på Pulse denne lørdagen, alle de som i helgen har mistet noen, og alle skeive over hele verden som daglig utsettes for vold fordi de er den de er.

Angrepet minner oss om at ingen kamp er vunnet for alltid, heller ikke her hjemme. I dag er en tid for sorg, for å samles, for å minnes – i solidaritet og i respekt. I morgen og alle dagene som kommer skal vi bruke den felles kraften i hver en sjattering i regnbuen til kamp.

Det føles nærere og viktigere enn noensinne å møtes til Oslo Pride. Når vi går sammen gjennom Oslos gater i paraden 25.juni, gjør vi det med Orlando i våre hjerter. For vi vet at regnbuens farger forplikter oss til å jobbe for frihet for alle.

Elsk hvem du vil, – vær den du er.

Vi står sammen og samlet i sorgen og i kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!