KOMMENTARER

En parentes rundt Putin?

USAs svar på Putins aggresjon kan føre til en opptrapping av konfrontasjonen som kan komme ut av kontroll.

LIKEVERDIG: Russlands president Vladimir Putin feirer annekteringen av Krim 9. mai 2014. Da demonstrerte han at han var like fri som en amerikansk president. Foto: AP Photo / Ivan Sekretarev / NTB Scanpix
LIKEVERDIG: Russlands president Vladimir Putin feirer annekteringen av Krim 9. mai 2014. Da demonstrerte han at han var like fri som en amerikansk president. Foto: AP Photo / Ivan Sekretarev / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

USAS FORSVARSMINISTER Ashly Carter er i Europa for å delta på NATOs forsvarsministermøte i dag og i morgen. I forkant av møtet har han uttalt seg på en måte som tyder på at USA har gitt opp å forholde seg til den russiske presidenten Vladimir Putin. Ifølge The Guardian så sier Carter foruroligende ting. «USA fortsetter i det minste å ha det perspektivet at Russland, kanskje ikke under Vladimir Putin, men kanskje en gang i framtida, vil komme tilbake til en framtidsrettet kurs, heller enn en tilbakeskuende kurs», sier han. Det er bare ett tegn i tida på at USA er i ferd med å gi opp å forholde seg til atomsupermakta Putins Russland. Det ser ut som om USA vil sette en parantes rundt Putin, og håpe på bedre tider når han er borte. Men takler man utfordringen Putin med sette en parantes rundt ham?

KRISA I UKRAINA har skapt et klima mellom Russland og Vesten som på oppsiktsvekkende kort tid har blitt iskaldt. Da Vesten i fjor sommer innførte økonomiske sanksjoner mot Russland, svarte Russland umiddelbart med motsanksjoner. For Putin var det mindre viktig at også de russiske motsanksjonene rammet Russland hardere enn de rammet Vesten. Han tok igjen med samme mynt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.