En perfekt bysommer-dag

Lillebjørn Nilsen åpnet den siste Øya-dagen med et sommerlig crescendo.

BYSOMMER: Lillebjørn Nilsen åpnet Øya-festivalens siste dag med viser fra hovedscenen.    Arkivfoto: JOHN T. PEDERSEN/Dagbladet
BYSOMMER: Lillebjørn Nilsen åpnet Øya-festivalens siste dag med viser fra hovedscenen. Arkivfoto: JOHN T. PEDERSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KONSERT: Øyafestivalen har fot for hva som kan få folk opp av bingen på en lørdag. Også så flinke folk er til å holde tida!

Noen minutter før kl 13.00 i dag var det nesten tomt foran den store Engascenen, men før Lillebjørn Nilsen rakk å plugge inn gitaren få minutter seinere kunne vi telle flere tusen.

Varm velkomst Lillebjørn Nilsen møtes med varme og hengivenhet idet han hilser til Oslo, og ei varm sol hilser også blidt fra oven. Med sin trofaste trio Serepta ved sin side, troner Oslos snart 60 år gamle favorittrubadur på scenen med sin karakteristiske svarte filthatt. Ingen kan beskrive Oslo-sommeren som Lillebjørn, og selvfølgelig åpner han med en av de aller fineste øyeblikkene, «Bysommer».

Han glir rett over i «Alexander Kiellands plass», og så renner den ene viseklassikeren etter den andre fra sangboka ut - fra «Se alltid lyst på livet» og «Crescendo i gågata», med et flott publikumskor som laller Beethovens 9. symfoni, til sangen du kan risikere å høre på ei kneipe i Paris, «Tanta til Beate».

«Inni mitt hode» blir også mektig med støtte fra stemmene til de tre i Serepta  - Vegar Engebretsen (bass), Stevje Sandlie (gitar) og Marius Graff (gitar).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer