En perfekt dag

Vindusrutene klirret langt innover det kondisjonerte Frogner da Lou Reed og bandet åpnet slusene i går. Den levende legenden ga publikum en oppvisning i hva som er ekte «rock'n'roll».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om noen hadde savnet trøkk fra scenen i Frognerbadet tidligere på dagen, fikk de til gjengjeld så det monnet nå. Mannen som fikk ufrivillige elektrosjokk da han var 17, utsatte sitt publikum for samme rå behandling i en alder av 55. Stemningen var elektrisk allerede fra første gitarriff. Dette var voksen rock for et voksent publikum. Ingen kan grepene bedre enn Lou Reed, og det kommer neppe noen etter ham med det første.

Pur rock

Du skal ha levd ganske rocka for å rocke som Lou Reed. Med et komp så rått at selv Satan ville tatt av seg hatten, tøyde og strakk han låtene i retninger vi ikke ante fantes. Gamlegutta jammet lenge og vel på en majestetisk versjon av «Vicious». Deretter dro den svartkledde kvartetten i gang den hjerteskjærende klassikeren «Perfect Day». Reed improviserte over teksten og manet låta fram, som en annen Dylan. Deretter fyrte bandet av med mitraljøse i hver akkord. Bassen satt i solarplexus, og Reed midt i hjertet. Hadde det vært et vekkelsesmøte ville tungene talt for lengst. Men det var en konsert, og budskapet er rock'n'roll. Intet mer. Intet mindre. Her er ingen trailerlass med oppblåsbare dokker ä la Rolling Stones, intet sirkus, intet spill for galleriet.

Lou Reed nøyer seg med å spille på de seks strengene han kan best. Og det holder lenge. Lou Reed er kanskje sær, men noen gigantoman kan ingen beskylde ham for å være.

Se, han smiler!

Norwegian Wood-publikummet fikk oppleve en sjeldent godlynt Lou Reed. Ikke bare påpekte han hvilket fantastisk publikum vi var.

Mannen som sjelden åpner kjeften på konserter så seg rundt og bemerket hvor vakkert alt var. Deretter sprakk steinansiktet i et raskt, men lurt smil.
Han messet fram klassikere som «Satelite Of Love» og «New Sensations», blandet med nyere stoff som «Sex With Your Parents». Da de dro i gang den gamle Velvet Underground-låta «Rock'n'roll» formelig glødet det fra scenen. Tempoet var skrudd opp, og kompet satt som en stålvegg mellom publikum og Vigelandsparken som befant seg bak scenen et sted. Så kom gutta fram og bukket høflig foran et eksaltert publikum, som forlangte gutta tilbake så snart de forsvant. Og Lou kom inn igjen og spilte låta alle ventet på. Sangen over alle sanger som han fikk sitt sologjennombrudd med tidlig på 70-tallet.

Tida var inne for en tur på den ville siden. «Walk On The Wild Side» viste Lou Reed på sitt aller beste. Han beveget seg generøst en fire- fem meter bort fra mikrofonen, og publikum reagerte spontant da den svartkledde særingen gikk fram mot scenekanten.

Selv digga mesteren så krøllene ristet, og da han forlot scenen var det med varme smellkyss til publikum. It was just a perfect day...

FESTIVALLou Reed

Norwegian Wood
Publikum: 6 000

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer