Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«En pose heroin blir funnet på en innsatt. Vaktene reagerer lynkjapt»

Er det Pulp Fiction-forfatter Roger Avary (44) som twitrer fra fengselet?

SKRIVER FRA CELLA: Manusforfatter Roger Avary (44) ble 30. september dømt til ett år i fengsel for uaktsomt bildrap. Nå skriver han meldinger om livet i fengselet  på mikrobloggtjenesten Twitter. Dette bildet er tatt av Ventura County Sheriffs Department 14. jauar 2008.
SKRIVER FRA CELLA: Manusforfatter Roger Avary (44) ble 30. september dømt til ett år i fengsel for uaktsomt bildrap. Nå skriver han meldinger om livet i fengselet på mikrobloggtjenesten Twitter. Dette bildet er tatt av Ventura County Sheriffs Department 14. jauar 2008. Vis mer

||| Manusforfatter Roger Avary (44), som hentet hjem en Oscar for beste manus for klassikeren «Pulp Fiction» i 1994, ble 30. september i år dømt til ett år i fengsel etter en bilulykke.

Avary skal ifølge dommen ha kjørt beruset i over 160 km/t, før han krasjet inn i en telefonstolpe. Andreas Zini (34) som satt på i bilen, døde i sammenstøtet, og Avarys kone, Gretchen, fikk alvorlige skader.

44-åringen ble dømt til 365 dager i fengsel, og fem år betinget. Nå soner han i Ventura County Jail. Skrivekløen, som tidligere har frambragt filmer som «Beowulf» og allerede nevnte «Pulp Fiction», har tydeligvis ikke gitt seg.

Men heller enn lange filmmanus, forteller Avary nå om virkeligheten fra livets skyggeside igjennom korte meldinger på twitter.

Det er ikke bekreftet at det virkelig er Roger Avary som skriver twittermeldingene under brukernavnet @avary, og i mediene diskuteres saken. Men @FoxSearchlight og sci-fi forfatter Neil Gaiman, som skrev Baewolf sammen med Roger Avary, er blant de 10746 som følger @avarys oppdateringer.

Gaiman sendte nylig selv en twittermelding der det sto «min venn @avary twittrer fra innsiden. Det er fengslende, forferdelig, rart. Fengsel i 140-bokstavers klatter.»

Avary omtaler seg i twittermeldingene under navnet #34.

10. november skriver Avary:

«Høyttaleren annonserer «medisiner!», og de innsatte flyr, desperate etter hvilket dop som helst: Ambien, Xanax, Mobic, Valium, Benzodiazepiner, etc.»

21. november:

«En pose heroin blir funnet på en innsatt. Vaktene reagerer lynkjapt, stenger hele systemet og «ruller opp» de ansvarlige.»

22. november:

«Sykdom sprer seg igjennom fengselet som en gressbrann, og #34 er hjelpeløs i å unngå utbruddet og den uunngålige infeksjonen.»

Hvordan Avary får sendt twittermeldinger ut av fengselet er uklart. Noen er skrevet fra en datamaskin, mens andre er skrevet på mobiltelefon.

Avary skal ifølge dommen sone fram til neste høst.

Dette skriver han 3. november:

« Kvelden kommer, og den eneste egentlige aktiviteten er en endeløs gjennomgang av de forferdelige og meningsløse hendelsene som fikk oss til dette triste stedet.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media