- En postmodernistisk roman om puling og drikking

Mye rart fra høstens bokdebutanter.

Bokdebutanter høsten 2012:  Her ser vi et knippe av høstens bokdebutanter. Nummerne referere seg til teksten under. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Bokdebutanter høsten 2012: Her ser vi et knippe av høstens bokdebutanter. Nummerne referere seg til teksten under. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høstens bokdebutanter er mange. Her er et stort knippe av dem.

De kan by på dikt og forbannet løgn, historiske fortellinger, voksenromaner, barnebøker og krim.

Ta godt imot dem:

1. Gunn-Helen Øye (58)
Sosialantropolig og trendspotter.
BOK: «Elsk meg; avlogget»
- Roman om Helena som forsøker å finne kjærligheten og som søker lykken på internett. Basert på egenerfaring, faglig perspektiv og antropologi.

2. Ida Løksås (26)
Frilans for forlag, konsulent.
BOK: «Det fine som flyter forbi»
- Roman. Handler om Jamie, en 14 år gammel gutt som vokser opp i trygdeboligområde i London. Voksenbok, om sommeren der alt endrer seg for ham.

3. Leif Høghaug (38)
Redaktør i forlaget Bokvennen.
BOK: «Fama»
- Diktsamling. Gjennomgangsmotivet er rykter, «fama» er latinsk for rykter. Om rykter vet man aldri noe, hva er sant, hva er løgn, hva er motivet? Og det ubehagelige at det er ute av kontroll.

4. Birger Emanuelsen (30)
Dokumentarredaktør i Cappelen Damm.
BOK: «For riket er ditt»
- Ti fortellinger og skrøner i novelleform. Ti liv fanget opp på det mest definerende øyeblikket. Alle er fortellinger fra et lite øysamfunn som spenner over 800 år - forbi 2012.

5. Maja Lunde (37)
Manusforfatter for film og tv, mye NRK.
BOK: «Over grensen»
- Barneroman, om fire barn som rømmer til Sverige under 2. verdenskrig - inspirert av historiske hendelser knyttet til jødeforfølgelsene. Mål er å se krig fra barns synsvinkel. Målgruppe, 8-10 år.

6. Siri Katinka Valdez (29)
Studert kunst og arkitektur, redaktør av «Utflukt».
BOK: «Det ble Bud»
- Korttekstroman, baserer seg på en reise gjennom USA. Jeg er halvt amerikansk, og dette er beskrivelser og opplevelser fra mitt USA-perspektiv. Du følger jeg-personen.

7. Gabi Gleichmann (58)
Forfatter, forelegger, driver Agora forlag.
BOK: «Udødelighetens elixir»
- Roman på 654 sider, vi ser 1000 år av Europas historie gjennom en gal slekt, fram til år 1999 der historien ender i Oslo. Boka er allerede solgt til store forlag i12 land, USA og mane europeiske inkludert.

8. Lena Lindahl (41)
Journalist i Aller.
BOK: «Verdens første ballongferd»
- Barnebok, 6-10 år. To menn tok æren for verdens første luftballongferd. Det stemmer ikke. De første var en and, en sau og en hane, i 1783. Boka er historisk korrekt og har mange illistrasjoner.

9. Tina Trovik (39)
Illutratør og grafisk designer.
BOK: «Samuel Sekel og flukten fra Paris»
- Barne og ungdomsbok. 13 år gamle Samuel Sekel blir rekruttert av en hemmelighetsfull organisasjon som holder på med tidsreising - i fram- og fortida.

10. Ida Hegazi Høyer (31)
Deltidsjobb.
BOK: «Under verden»
- Roman som tar utgangspunkt i alenemenneskets plass i naturen og kulturen. Kort fortalt handler det om det sosiale mot det antisosiale.

11. Linnéa Myhre (22)
Eksblogger, forfatter.
BOK: «Evig søndag»
- Dagbok over et år. Preget av selvdestruksjon, spiseforstyrrelser samtaler med psykiater og et liv på internett. Jeg er selv hovedpersonen, alt er reelt - med noen overdrivelser.

12. Marius Ektvedt (32)
Fotograf og filmregissør.
BOK: «Revir»
- Roman som handler om en ikkenavngitt person i en ikke navngitt by omgitt av ikkenavngitte mennesker. Historien om en mann som forsvinner lenger og lenger inn i sin egen forestillingsverden.

13. Peter Franziskus Strassegger (28)
Studerer psykologi.
BOK: «Stasia»
- Voksenroman som handler om tilhørighet og oppvekst. Jeg utforsker barns fantasier og tilhørigløsheten til hovedpersonene, to barn i en familie på reise som har en røff oppvekst.

14. Cathrine Evelid (42)
Billedkunstner.
BOK: «Mamma er en countrysang»
-Voksenroman som foregår i Stavanger tidlig på 80-tallet. Far er Nordsjødykker, mor jobber på Skagen Grill. Sønnen observerer at faren blir skadet av dykking.

15. Marianne Storberg (37)
Historiker.
BOK: «Brevet fra Betsy»
- Historisk roman fra Kristiania og Tyskland i 1830/40-åra. Bygger på en del av min doktoravhandling om vennskap mellom menn. Fiksjon med historiske personer. Tema: Vennskap, kjærlighet og en families fall.

16. Morten Langeland (26)
Studerer litteratur og idéhistorie.
BOK: «ÆÆÅ»
- Diktsamling, egentlig ett langt dikt. Om en makrellstim i en framtids undervannsverden der mennesket er vekk. Makrellen snakker og tenker om fordeler og ulemper om livet i en stim.

17. Mona Vetrhus (37)
Radiojournalist, NRK-frilans.
BOK: «Nokre gutar kjem ikkje heim i kveld»
- Dikt om hva som skjer med ei jente når unge gutter rundt henne dør. Om vennskap og forelskelse og en bil som kjører i fjorden. Hun får mareritt, blir redd for at flere skal forsvinne og går inn i sin egen verden der guttene fremdeles lever i dypet.

18. Ingunn Røyset (46)
Frilansjournalist.
BOK: «Prins Storm»
- Barnebilledbok, en hyllest til annerledeshet - spesielt til langhårete helter. Og om så fantastisk godt det er å bli trøstet. Om å bli tråkket på, ta igjen og det positive ved å skille seg ut.

19. Anlaug Sanderød (59)
Helsejournalist i Egmont.
BOK: «Ulvehunger»
- Novellesamling, fem lange frittstående historier som henger tematisk sammen. Her krysses flere dimensjoner, levende og døde mennesker, forheksede dyr og zombier - likevel mye realisme knyttet til virkelige steder.

20. Bård Nannestad (45)
Psykiatrisk sykepleier.
BOK: «Da Henrik Husten kom hjem»
- Voksenroman om da hovedpersonen kommer tilbake til hjemstedet Nittedal som han forlot 40 år tidligere. Han møter barndomsvennen. Boka tar oss to geneasjoner tilbake, og baserer seg på den siste taterjakta. Tema: arvesynd.

21. Kjersti Arnfinnsen (36)
Tannlege på deltid.
BOK: «Det var grønt»
- Roman om en angstfylt, trist og sint fyr som synes livet er meningsløst. En tannlege som ser på tennis og kjøper sex. Når sønnen hans en dag banker på døra, dras han tilbake til barndommen og seg selv. Kort sagt: Et livsbejande helvete.

22. Hilde Susan Jægtnes (38)
Film og tv-manusforfatter, utdannet skuespiller, konsulent.
BOK: «Det er noen som lyver»
- Diktsamling, med undertittelen «ikke bare dikt». Her er surrealistiske krumspring, handlinger foregår i alt fra kontorsettinger til oppdiktede drømmelandskap. Stikkor: fantasi og erfaring er to sider av samme sak.

23. Joanna Rzadkowska (25)
Oversetter, psykolog.
BOK: «Gjentagelsestvang»
- En sience fiction-diktsamling. Fantasyfortellinger om framtidas menneske, der mennesket er blitt delvis menneske og delvis robot. Her er det mye ironi og humor.

24. Fredrik Wiksaas (32)
Jobber på sykehjem.
BOK: «bLi»
- En postmodernisktisk roman om puling og drikking ispedd masse intertekstuelle referanser, koder og konspirasjoner. Som om Ask Burlefot møter «Da Vinci-koden» - med en David Lynch-feeling.

25. Paal Marius Pettersen (40)
Lærer vdr. skole i Fredrikstad.
BOK: «Syndefall»
- En mørk krim. Vi møter mannen med ljåen, en seriemorder i Oslo som dreper etter bibelsk oppskrift. Kan minne om filmen «Seven» og litt i retning mot «Nattsvermeren» - om kanibalen Hannibal Lecter.

26. Anny Koksæther (49)
Farmasøyt.
BOK: «Død i hver dråpe»
- Apotekkrim. Handler om Katarina Grimstad, som er daglig leder av Hauken apotek, og bærer på en fryktelig hemmelighet. Når hennes mørke fortid innhenter henne, blir hun tvunget til å handle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer