En professor i musikalsk galskap

Hvit manns funkfest med David Byrne.

CORNY FUNKFEST: Konserten med tidligere Talking Heads-vokalist David Byrne var corny og pussig på en bra måte, mener Dagbladets anmelder, som utnevner Byrne til professor i musikalsk galskap. Foto: KRISTIAN RIDDER-NILSEN
CORNY FUNKFEST: Konserten med tidligere Talking Heads-vokalist David Byrne var corny og pussig på en bra måte, mener Dagbladets anmelder, som utnevner Byrne til professor i musikalsk galskap. Foto: KRISTIAN RIDDER-NILSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: David Byrne ser ut som en mellomting av filmregissør Jim Jarmusch og skuespiller George Clooney. Bare rarere. Under den uryddige grå manken finner vi en av rockuniversets mest uangripelige karakterer — en mann hvis nerdete cool gir ham blankofullmakt til å gjøre i prinsippet hva som helst på en scene. Han kan gjøre en slags moonwalk og spille gitar i halvkoreograferte bevegelser sammen med danserne sine.

Rart og teit Det ser ganske rart og iblant litt teit ut, men det blir aldri helt feil — snarere corny og pussig på en bra måte. Professoratet i musikalsk galskap er ikke gått ut på dato.

Nå handlet ikke konserten på Sentrum Scene i går kveld om å kjempe om oppmerksomhet i musikalnæringen («Mamma Mia» hadde premiere rett borti gata samtidig), selv om det var noe umiskjennelig Broadway-aktig — eller off Broadway, kanskje — over hele opplegget.

Når Byrne først setter så vidt stramme repertoarrammer som han gjorde i går — sanger hvor han og Brian Eno har samarbeidet — så har det vel vært vanskelig å gjøre det streit rett opp og ned, flinke musikere og ikke noe mer. Han har i stedet valgt å iscenesette det hele med noe visuelt iøynefallende, matche de oppstemte, gledesframbringende verdensmusikkrytmene (hovedsakelig afropop) med teatralsk bevegelse og ekstra nivåer av energi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer