Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«En promp blir satt mer pris på enn for 30 år siden.»

Kari Slaatsveen (41) , programleder:

-   Kommersielle krefter vil at vi skal være barnsligere, kjøpe dataspill og sportsbiler. Kanskje vi er det i forhold til foreldregererasjonen, men vi er vel også mer ansvarlige enn før, med store lån, mann, eks-mann, mine unger og dine unger. Lars Bremnes (40) , artist:

-  Nei. Det er forskjell på min gererasjon og foreldregenerasjonen, men det går ikke på barnslighet. Dagens voksne gjør mye annet fordi vi har mer tid og penger. Det er ingen som lenger har lyst til å være voksne, man vil heller være ungdommelig og leken. Christer Falck (35) , programleder:

-  Jeg har mye å gjøre med lekne folk fra 25- 40 år. En promp i dag blir satt mer pris på enn for 30 år siden. Livet mitt består av fising og fnising. Man kan være fjortis mye lenger enn hva fødselsnummeret viser. Jeg har ingen planer om å bli voksen. Susan Badrkhan (32) , skuespiller:

-  Ja. Jeg tar utgangspunkt i meg selv. Vi har mer tid og penger enn det folk har hatt før, tid til å tenke på oss selv. Vi klamrer oss fast til ungdommen og har lyst til å leve lenger - og ikke bli gamle. Man holder seg yngre med å være barnslig. Frode Øverli (36) , tegneserieskaper:

-  Ungdomstida er blitt utvidet de seinere åra. Du får lov til å være ung litt lenger nå. Sjøl er jeg fortsatt 18 år inne i hodet mitt. Det er fortsatt mye plass til fotball og tungrock i livet mitt, og det vil det være til jeg sjekker ut fra gamlehjemmet. Synnøve Svabø (36) , skuespiller:

-  Vår generasjon er i alle fall livredd for ansvar. Vi har hatt det komfortabelt og enkelt. Men det fine er at vi kan definere voksenrollen sjøl. Vi er frie og selvstendige. Men få ting er verre enn førti-åringer som står på skateboard og ikke betaler regningene sine. Håvard Lilleheie (30) , skuespiller:

-  Dagens 30-åringer lever nok livet sitt annerledes enn våre foreldre gjorde da de var like gamle. Mange stifter familie seinere, og det er nok en hovedårsak til den ansvarsfraskrivelsen vi ser blant mine jevnaldrende. Men barnsligere? Nei, det vet jeg ikke.

BARNSLIG PROVOKATØR: Christer Falck.
KARI SLAATSVEEN: Her bli hun forøvrig servert kråkeboller.
SYNNØVE SVABØ: Her plager hun Jens Stoltenberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media