Lil Yachty er mumlerapperen som bruker alderen sin som salgsargument. Eller er det helst nynning han driver med?

En rappens Wergeland?

Om du ikke forstår Lil Yachty, er du trolig bare for gammel.

Lil Yachty alias Lille Båt seiler opp mot toppen av hitlistene. (AP Photo/David Goldman)
Lil Yachty alias Lille Båt seiler opp mot toppen av hitlistene. (AP Photo/David Goldman) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det begynner å bli en tradisjon nå. Hvert år dukker en ny rapper dukker opp, skrur litt på den samme mutteren fjorårets nye rappere slo seg opp med, og kommentarfeltene eksploderer i vrede, hver bidige gang. Gubber i alle aldre spår sivilisasjonens undergang og setter seg straks ned for å lage spydige plakater de kan klistre opp på Facebook-veggene sine, i nettfora eller på twitter. For Den Nye Rapperen er ikke mann nok, ikke ekte nok, ikke smart nok, ikke Nas nok, og i hvert fall ikke Tupac nok. Han ser rar ut, og snakker sånn at folk ikke skjønner hva han sier. Han er fra et sted sør for New York. Antakelig blir man homoseksuell av å høre på ham.

Sånn har det vært i minst ti år, i hvert fall siden Nas spilte inn det som kanskje er tidenes dårligste låt, og Jay-Z sitt dårligste album. De gamle hadde spilt fallitt, og det nye var allerede på plass, i form av Atlantas uhøytidelige, lettbente snapmusikk, som viste vei inn i det vi nå kjenner som «Trap». Med Soulja Boys gjennombrudd i 2007 fikk internett-æraen fikk sin første virkelige stjerne, og siden har de kommet som perler på en snor, alle de forhatte storhetene, folk som Gucci Mane, Shawty Lo, Drake, Lil B, Future , Chief Keef og Young Thug, som har forvandlet det rapmusikalske landskapet til det ugjenkjennelige. Alt mens bakstreverne har klistret homofobe plakater på internett i harnisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer