- En rar, ujevn og storartet bok

Amerikanerne oppdager Knausgård.

ROSES I USA::  Karl Ove Knausgårds andre roman, «En tid for alt», får ros av amerikanske anmeldere. Her er han på gata i New York i mai i år, i forbindelse med USA-lanseringen av boka. Foto: Randi Fuglehaug / Dagbladet
ROSES I USA:: Karl Ove Knausgårds andre roman, «En tid for alt», får ros av amerikanske anmeldere. Her er han på gata i New York i mai i år, i forbindelse med USA-lanseringen av boka. Foto: Randi Fuglehaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mens Karl Ove Knausgård har vært på alles lepper i Norge det siste året, har amerikanerne så vidt begynt å få øynene opp for ham.

Til tross for at vi snart er i gang med «Min kamp»-bok nummer seks i Norge, har ingen av dem ennå rukket å bli oversatt til engelsk. Det er derimot Knausgårds forrige romanprosjekt, «En tid for alt».

Ute etter å provosere Den blir nå anmeldt i det neste nummeret av The New York Review of Books, som kommer ut 14. oktober.

- Like under fem hundre sider, er dette en rar, ujevn og storartet bok, skriver Ingrid D. Rowland i anmeldelsen, som allerede ligger på nett (NB: Abonnementsbelagt).

Rowland starter anmeldelsen med å oppsummere oppstyret rundt Knausgård i hjemlandet, i forbindelse med «Min kamp»-bøkene. Også tittelen på anmeldelsen hennes - «The Primordial Struggle» - henviser til dem. Hun slår fast at han åpenbart er ute etter å provosere, både med den hitlerske tittelen og den Proust-lignende skalaen på «Min kamp»-prosjektet - «fra en mann som bare har rukket å bli 42».

- Men Knausgårds særegne kvaliteter som forfatter er allerede svært tydelige i den nylig publiserte engelske utgaven av hans andre roman, «En tid for alt», skriver hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer