KOMMENTARER

En regel for Sylvi Listhaug, en annen for alle andre. Erna Solberg har aldri hatt kontroll - og har det heller ikke nå

Ernas doble standarder.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Etter at et drama som dette har utspilt seg, er det interessant å se tilbake på spådommer og analyser. Hvem traff? Lederen for den liberale tenketanken Civita, Kristin Clemet, forutså det ganske presist - riktignok med en solid porsjon underdrivelse - på NRKs «Dagsnytt 18» mandag, kvelden før Listhaugs avgang:

–Sylvi er ganske god på å kommunisere. Og jeg er sikker på at hun klarer å gi en ganske god forklaring til sine tilhengere dersom hun velger å trekke seg.

Å kalle det Sylvi Listhaug serverte på morgenkvisten under pressekonferansen i justisdepartementet for en «forklaring», er likevel feil bruk av ordet. Det låt mer som en serie hilsninger til kjernepublikumet.

Forståelig kritikk og mistillit fra flertallet på Stortinget var blitt til en «ren heksejakt».

Hele saken hadde etter hennes mening hatt som «mål å kneble hennes ytringsfrihet». En forestilling som dagen før sirkulerte blant hennes ivrige støttespillere i sosiale medier, der mange i fullt alvor skrev at kritikken av hennes Facebook-post var grunnlovsstridig.

Og i likhet med den slettede og beklagede Facebook-posten som startet det hele, valgte hun å spisse angrepet inn mot Arbeiderpartiet. Selv om en rekke andre partier, og stortingsflertallet, har vendt seg mot henne. Arbeiderpartiet «vil være en katastrofe for landet». Og Jonas Gahr Støre «er uegnet» til å være statsminister, gjentok Listhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer