Severin Suveren

En rekke dødsfall og ulykker i påskefjellet ble starten på historien om Severin Suveren

Det er 30 år siden avdøde Åsleik Engmark spilte inn Severin Suveren.

GJENNOMBRUDD: Severin Suveren, fjellfyren som er kjent for mer flaks enn forstand, dukket opp på NRK for 29 år siden å vise oss hva påskefjellet kan gi av overraskelser. Skuespiller Åsleik Engmark, som med rollen som Severin Suveren fikk sitt store tv-gjennombrudd som 22 åring, døde bare 51 år gammel. Video: Norges Røde KorsVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For 29 år siden dukket denne karen, Severin Suveren, opp på NRK for å gi oss gode råd i påskefjellet. Bakgrunnen for kampanjen var de mange ulykkene i påsken - ikke minst den i 1967, da 18 mennesker døde i påskefjellet.

Døde 51 år gammel

Severin Suveren ble raskt en del av vårt påske-dna på lik linje med rød klister, Kvikk Lunsj og appelsin i solveggen.

Skuespiller Åsleik Engmark, som med rollen som Severin Suveren fikk sitt store tv-gjennombrudd som 22 åring, døde bare 51 år gammel i fjor.

Det skjedde brått og uventet da han fikk et illebefinnende under et familiebesøk i Brussel søndag 12. februar 2017.

- En morsom figur

Men som skuespiller og komiker lever han fremdeles. CV-en hans er lang og imponerende, og rollen som Severin Suveren var i mange år en årlig tv-slager før påske. Filmsnuttene lever også videre i regi av Røde Kors i diverse sosiale medier.

Pensjonisten Arne Kalstadstuen (67), som siden 1977 har vært ansatt og knyttet til Norges Røde Kors i to perioder og i nesten 30 år til sammen, husker godt etableringen av Severin Suveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer