En ren nytelse å lese

Anmelderen nøt Edvard Hoems historiske roman fra begynnelse til slutt.

DIKTER OM OLDEFAR: Edvard Hoem har diktet fritt rundt det han vet om sin egen oldefar, slåttekaren Knut Hansen Nesje. Det har blitt en ganske overfladisk, men svært underholdende og lesverdig roman. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DIKTER OM OLDEFAR: Edvard Hoem har diktet fritt rundt det han vet om sin egen oldefar, slåttekaren Knut Hansen Nesje. Det har blitt en ganske overfladisk, men svært underholdende og lesverdig roman. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: At norske forfattere vender seg til slekta når de skal skrive bok, har nærmest blitt malen i samtidslitteraturen - gjerne parallelt med at de grubler over egen barndom. Edvard Hoem solgte selv 70 000 eksemplarer og ble Nordisk Råd-nominert for sin mors og fars historie.

Nå går Hoem 150 år tilbake i tid, for å fortelle historien om sin oldefar, slåttekaren Knut Hansen Nesje. Det er egentlig en umulighet, ifølge kollegaen Dag Solstad.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer