En repetisjonsøvelse bare et barn kan elske

Trollet «Shrek» bør temmes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Da Pixar og Dreamworks ga en etterlengtet gjenopplivning til animasjonssjangeren med sine digitale åpenbaringer på slutten av nittitallet, var det trolig barneforeldre som jublet høyest.

Imponerende

Endelig kunne man få se filmer med originale historier, smarte vitser, gjennomførte karaktertegninger og velinformerte referanser, som i tillegg appellerte til avkommet. Etter imponerende mange gode filmer fra begge studioer, begynner nå tretthetstegnene å komme, i hvert fall fra Dreamworks.

Den tredje filmen om det heslige grønne trollet er repeterende, idéfattig og dørgende kjedelig. Humoren baserer seg i hovedsak på Shreks grusomme ånde og klumsete framferd. Det tværes videre på meta-eventyraspektet (Tornerose lider av narkolepsi, hi hi!). Og jommen får ikke Pinocchio fremdeles lang nese av å lyve.

Straffen vi må betale

Igjen begir våre antihelter seg ut på oppdagelsesferd (for å finne en forbigått drittunge av en tronarving), dialogen er slapp som en våt pepperkakefigur, og de få nye karakterene er mest av alt ubehagelig irriterende.

«Shrek den tredje» er straffen vi må betale for all den dataanimerte moroa vi har hatt de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer