«Hvis du forkler deg som en avis, men egentlig er en politisk kampanje, så synes jeg det er greit at annonsører blir gjort oppmerksomme på det.»
Sitatet tilhører statssekretær Sveinung Rotevatn (V), og falt under «Debatten» i NRK torsdag kveld. Rotevatn har måttet tåle kritikk, også på lederplass her i avisa, fordi han har uttrykt støtte til det som er blitt karakterisert som en løst organisert kampanje for annonseboikott av nettstedet Resett. Eller var det avisa Resett?
Definisjonen av hva Resett er; en blogg, et nettsted eller en avis, er på ett vis uvesentlig. De som skriver der må uansett holde seg innenfor lovens rammer. Men å være en avis, eller utgi seg for å være en, styrker kredibiliteten. Det gir en annen status og posisjon i den norske samfunnsdebatten. At Resett selv gjerne vil bli oppfattet som en avis, er egentlig oppmuntrende. Det er en anerkjennelse til de etablerte mediene som Resett utfordrer og som redaktør Helge Lurås har oppfordret til boikott av. Det er også en anerkjennelse av de etablerte presseetiske standardene fra Vær varsom-plakaten (VVP) som åpenhet, saklighet og omtanke og rett til tilsvar og samtidig imøtegåelse.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger