En riktig satsning

Staten skal bidra til at de ansatte har kompetanse til å bruke musikk og kultur som en integrert, forskningsbasert og kunnskapsbasert del av pleien.

OMPRIORITERING:  Kompetanseheving på bruk av musikk og kultur i pleie og stell vil komme flere enn demenspasientene til gode, skriver Trøen.
Foto: Frank May / NTB scanpix
OMPRIORITERING: Kompetanseheving på bruk av musikk og kultur i pleie og stell vil komme flere enn demenspasientene til gode, skriver Trøen. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Våre mest sårbare pasienter er de sykeste demenspasientene på sykehjem. Time etter time vandrer mange av dem hvileløst rundt i korridorene. Tvangsbruk er ikke uvanlig og hverdagen tilbringes ofte bak «låste» dører.

Vår regjering vil ruste og motivere kommunene til å bygge en faglig sterk omsorgstjeneste. Dette handler ikke om at de ansatte skal stå på fellesrommet å synge. Vi er helt enig med kritikerne som har uttalt seg de siste dagene om at musikkopplevelser kan skape mye livsglede og gode øyeblikk. Kommunene har selv mange sterke økonomiske virkemidler for å sikre at eldre på institusjon fortsatt får gode kulturelle opplevelser.

Dette handler om at regjeringen har et ansvar for at ansatte i omsorgstjenesten har kunnskap om hvilke behandlingstiltak som gir kvalitet i omsorgen. Regjeringen tar med denne omleggelsen et sterkere ansvar for kvalitet, kapasitet og kompetanse i omsorgstjenestene. Kommunene settes derfor i stand til å foreta prioriteringene av de kulturelle tiltakene. Omdisponeringen innebærer derfor ikke noe kutt overhodet, men en omprioritering til tiltak for kvalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer