En ringrev lusker på kammeret

Det er den veletablerte stavangerpoeten Finn Øglænd som står bak augustdiktet i Diktkammeret på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under pseudonymet Anders Richardsen leverte han nettdiktet «Men så, seinare» uten at juryen ante at det var fra ham.

Ingen amatør

«Den forsølva poeten de har utnemnt til månadens poet er nok meg. Hyggeleg! Venleg helsing Finn Øglænd.»

Denne e-posten fikk Dagbladet.no en dag midt i september. Øglænd hadde kjøpt Dagbladet og bladd opp på side 2. Der så han et dikt han hadde skrevet inn på Diktkammeret.

Om Finn ble overrasket da han så diktet sitt på trykk, ble juryen enda mer overrasket over at Øglænd skjulte seg bak diktet.

Forfatteren har utgitt tallrike diktsamlinger, romaner og barnebøker. Diktkammerets jury trodde det var mest amatører som befant seg på kammeret.

Men poeten har lusket rundt på Dagbladet.nos diktsuksess tidligere også, han.

- Det året jeg hadde internett hjemme brukte jeg Diktkammeret mye til å prøve ut tekster og få rask respons. Både det å skrive dikt rett inn på nettet som arbeidsmetode og det å få svar så raskt synes jeg var inspirerende. Flere av «kammerdiktene» mine fra denne perioden ble med i samlinga «Opphav» som kom ut våren 2004, forteller han oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer