En sang for Benjamin

En ballade-rap er vennenes siste hyllest til Benjamin. Fra i dag av ligger Benjamins sang i platebutikkene.

- Jeg savner Benjamin. Alle som kjente ham, savner ham, sier Daniel-Joseph Nakken (15). Daniel var en av Benjamin Hermansens nærmeste venner. Mandagen etter drapet skulle han få hjelp av kameraten Camilo Heredia (17) til å skrive en låt til en konkurranse. Det ble en låt om Benjamin i stedet.

Guttene jobbet i 23 timer med det som ble minnelåten over Benjamin. Låten skal også være en trøst for moren hans, som har mistet sitt eneste barn. I tillegg inneholder den spark til både nynazistene, som sto bak drapet, og til politiet som rykket sent ut og ikke rakk å hindre at 15-åringen ble drept.

Cd-en har blitt til i rekordfart. Folk i musikkbransjen har stilt opp gratis, og alle inntekter fra cd-en skal gå til Benjamins Minnefond som arbeider mot rasisme.

- Alle har stilt opp. Det eneste leddet vi ikke har kontroll over, er platebutikkene. Vi oppfordrer dem til å gi inntektene fra cd-salget til Benjamins Minnefond, sier Camilo. Han er vokalist og låtskriver på cd-en.

- Da jeg hadde skrevet låta, var det noen som hadde fått tak i den og gitt den til mora til Benjamin. Da jeg hørte at hun ville ha tak i meg, ble jeg litt nervøs. Men hun sa at det var denne typen musikk han hørte på, og lurte på om vi kunne spille i begravelsen. Vi hadde ikke tenkt å gi den ut. Det har blitt mange sene kvelder, og vi har mistet litt av skolen, men det går, sier han.

Med på cd-en er etablerte artister som Nora Noor og Simone fra D'Sound. Flere av Benjamins venninner korer. Camilo er ikke nervøs for mottakelsen.

- Låta er en minnesang. Jeg er ikke nervøs. Jeg oppfordrer gjerne folk til å kjøpe cd-en, sier han.

EN SANG FOR BENJAMIN: Vi skal ikke glemme drapet på Benjamin. Det sørger Daniel- Joseph Nakken, Nora Noor og Camilo Heredia for.