Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- En sann ære å få være en del av Nobelkonserten

Det sier Sting som kommer til Oslo 11. desember.

NOBEL-STJERNE: Fredprisen i år går til Colombia. For å hylle Colombias president Juan Manuel Santos og hans kamp for freden, kommer Sting som den største internasjonale artisten til Telenor Arena søndag 11. desember. Arrangøreren frister med rimelige familiebilletter.
NOBEL-STJERNE: Fredprisen i år går til Colombia. For å hylle Colombias president Juan Manuel Santos og hans kamp for freden, kommer Sting som den største internasjonale artisten til Telenor Arena søndag 11. desember. Arrangøreren frister med rimelige familiebilletter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld ble det klart at komponisten, tekstforfatteren, skuespilleren, forfatteren og aktivisten Sting står på årets Nobel-scene.

Den 23. utgaven av Nobels Fredspriskonsert går av stabelen i Telenor Arena den søndag 11. desember.

Ute med ny plate

- Mektig at Sting skal ta del i feiringen av fredsprosessen i Colombia. Vi er svært takknemlige for at han engasjerer seg i Fredspriskonserten. Med et rykende ferskt album er han igjen øverst på dagsorden, sier produsentene for Nobelkonserten Odd Arvid Strømstad og Kristian Kirkvaag i en pressemelding.

Han skal synge låte fra sitt nye album «57th & 9th» i tillegg til velkjente hits.

- Utrolig stas med Sting. Nå er vi snart ferdig med artistene, men det kommer nok en utenlands artist til, så er vi i mål, sier prosjektleder Dag Hvaring, som opplyser at årets artister så langt består av Halsey, Highasakite, Marcus & Martinus - og Conan O´Brien som kveldens vert.

- Verktøy for fred

- Det er en sann ære å få være en del av Nobels Fredspriskonsert i år. Jeg har alltid hatt tro på musikken som verktøy for å fremme fredsbudskapet, og vi håper virkelig vi kan bidra med denne konserten, sier Sting i pressemeldingen.

Den 65 år gamle artisten vært toneangivende i rockens siden slutten av 70-tallet.

I løpet av karrieren har han, som soloartist og som del av The Police, solgt nærmere 100 millioner. The Police herjet hitlistene til langt utpå 80-tallet med klassikere som «Roxanne», «Can't Stand Losing You» og «Message in a Bottle».

Rimeligere familiebilletter

Nobels Fredspris er omtalt som den mest prestisjefylte prisen i verden, og har hedret ikoner som Martin Luther King, Mor Teresa, Nelson Mandela, Mikhail Gorbatsjov og Desmond Tutu.

NRK sender konserten direkte. Etter alt å dømme kommer kommer også kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

For andre år på rad vil konserten strømmes på YouTube, slik at seere over hele verden kan ta del i festforestillingen. Etter konserten vil intervjuer og annet eksklusivt bonusmateriale bli tilgjengelig for alle.

- Etter at vi flyttet Nobelkonserten fra Oslo Spektrum til Telenor Arena i fjor, har vi økt publikumskapasiteten fra 4500 til 8000.

- Men i år legger vi ut 10 000 billetter - kanskje enda flere dersom behovet melder seg - og med mulighet for flere rimeligere familiebilleter i en lavere prisklasse, sier Hvaring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!