NOBEL-STJERNE: Fredprisen i år går til Colombia. For å hylle Colombias president Juan Manuel Santos og hans kamp for freden, kommer Sting som den største internasjonale artisten til Telenor Arena søndag 11. desember. Arrangøreren frister med rimelige familiebilletter.
NOBEL-STJERNE: Fredprisen i år går til Colombia. For å hylle Colombias president Juan Manuel Santos og hans kamp for freden, kommer Sting som den største internasjonale artisten til Telenor Arena søndag 11. desember. Arrangøreren frister med rimelige familiebilletter.Vis mer

- En sann ære å få være en del av Nobelkonserten

Det sier Sting som kommer til Oslo 11. desember.

I kveld ble det klart at komponisten, tekstforfatteren, skuespilleren, forfatteren og aktivisten Sting står på årets Nobel-scene.

Den 23. utgaven av Nobels Fredspriskonsert går av stabelen i Telenor Arena den søndag 11. desember.

Ute med ny plate

- Mektig at Sting skal ta del i feiringen av fredsprosessen i Colombia. Vi er svært takknemlige for at han engasjerer seg i Fredspriskonserten. Med et rykende ferskt album er han igjen øverst på dagsorden, sier produsentene for Nobelkonserten Odd Arvid Strømstad og Kristian Kirkvaag i en pressemelding.

Han skal synge låte fra sitt nye album «57th & 9th» i tillegg til velkjente hits.

- Utrolig stas med Sting. Nå er vi snart ferdig med artistene, men det kommer nok en utenlands artist til, så er vi i mål, sier prosjektleder Dag Hvaring, som opplyser at årets artister så langt består av Halsey, Highasakite, Marcus & Martinus - og Conan O´Brien som kveldens vert.

- Verktøy for fred

- Det er en sann ære å få være en del av Nobels Fredspriskonsert i år. Jeg har alltid hatt tro på musikken som verktøy for å fremme fredsbudskapet, og vi håper virkelig vi kan bidra med denne konserten, sier Sting i pressemeldingen.

Den 65 år gamle artisten vært toneangivende i rockens siden slutten av 70-tallet.

I løpet av karrieren har han, som soloartist og som del av The Police, solgt nærmere 100 millioner. The Police herjet hitlistene til langt utpå 80-tallet med klassikere som «Roxanne», «Can't Stand Losing You» og «Message in a Bottle».

Rimeligere familiebilletter

Nobels Fredspris er omtalt som den mest prestisjefylte prisen i verden, og har hedret ikoner som Martin Luther King, Mor Teresa, Nelson Mandela, Mikhail Gorbatsjov og Desmond Tutu.

NRK sender konserten direkte. Etter alt å dømme kommer kommer også kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

For andre år på rad vil konserten strømmes på YouTube, slik at seere over hele verden kan ta del i festforestillingen. Etter konserten vil intervjuer og annet eksklusivt bonusmateriale bli tilgjengelig for alle.

- Etter at vi flyttet Nobelkonserten fra Oslo Spektrum til Telenor Arena i fjor, har vi økt publikumskapasiteten fra 4500 til 8000.

- Men i år legger vi ut 10 000 billetter - kanskje enda flere dersom behovet melder seg - og med mulighet for flere rimeligere familiebilleter i en lavere prisklasse, sier Hvaring.