Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

En såret engel på steppene

Årets Film fra Sør-festival byr blant annet på en velbalansert trilogi av den kasakhiske regissøren Emir Baigazin.

SENTRALT BILDE: I «The Wounded Angel» har den kasakhiske regissøren Emir Baigazin komponert et sentralt bilde etter finske Hugo Simbergs berømte maleri av samme navn. Filmen utgjør en del av en trilogi som snart kan oppleves i sin helhet i forbindelse med festivalen Film fra Sør i Oslo, der publikum i dagene 8.-18. november kan velge mellom i alt 81 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Foto: Film fra Sør.
SENTRALT BILDE: I «The Wounded Angel» har den kasakhiske regissøren Emir Baigazin komponert et sentralt bilde etter finske Hugo Simbergs berømte maleri av samme navn. Filmen utgjør en del av en trilogi som snart kan oppleves i sin helhet i forbindelse med festivalen Film fra Sør i Oslo, der publikum i dagene 8.-18. november kan velge mellom i alt 81 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Foto: Film fra Sør. Vis mer

Hvis vi ser hele denne trilogien i ett strekk – noe vi jo gjerne gjør når en regissør presenteres så bredt på festival – vil det bli lettere å feste seg ved tematiske fellestrekk filmene imellom, noe som også forsterkes gjennom et nett av visuelle gjengangere som går på tvers av de enkelte verkene.

Dette fungerer som en invitasjon til å la historiene gli over i hverandre, slik at den overgripende tematikken styrkes, i tillegg til at det bidrar til å holde prosjektet oppe i de periodene det knaker noe i sammenføyningene.

For Baigazin har valgt å lene seg en god del på de stemningene det flate landskapet og de fjerne horisontene i Kasakhstan inngir til, og resultatet er et ganske dvelende, vart og poetisk verk, som i siste instans reiser et grunnleggende spørsmål om selve filmmediet: bør det egentlig plassere seg nærmest de verbale strukturer som handlingen romankunsten drives fram av, eller det kontemplative blikket som søker rundt etter ledetråder i maleriets verden?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?