En såret engel på steppene

Årets Film fra Sør-festival byr blant annet på en velbalansert trilogi av den kasakhiske regissøren Emir Baigazin.

SENTRALT BILDE: I «The Wounded Angel» har den kasakhiske regissøren Emir Baigazin komponert et sentralt bilde etter finske Hugo Simbergs berømte maleri av samme navn. Filmen utgjør en del av en trilogi som snart kan oppleves i sin helhet i forbindelse med festivalen Film fra Sør i Oslo, der publikum i dagene 8.-18. november kan velge mellom i alt 81 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Foto: Film fra Sør.
SENTRALT BILDE: I «The Wounded Angel» har den kasakhiske regissøren Emir Baigazin komponert et sentralt bilde etter finske Hugo Simbergs berømte maleri av samme navn. Filmen utgjør en del av en trilogi som snart kan oppleves i sin helhet i forbindelse med festivalen Film fra Sør i Oslo, der publikum i dagene 8.-18. november kan velge mellom i alt 81 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Foto: Film fra Sør. Vis mer
Publisert

Hvis vi ser hele denne trilogien i ett strekk – noe vi jo gjerne gjør når en regissør presenteres så bredt på festival – vil det bli lettere å feste seg ved tematiske fellestrekk filmene imellom, noe som også forsterkes gjennom et nett av visuelle gjengangere som går på tvers av de enkelte verkene.

Dette fungerer som en invitasjon til å la historiene gli over i hverandre, slik at den overgripende tematikken styrkes, i tillegg til at det bidrar til å holde prosjektet oppe i de periodene det knaker noe i sammenføyningene.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer