ÅRETS VINNER:  Conchita Wurst stakk av med seieren i årets Eurovision Song Contest. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ÅRETS VINNER: Conchita Wurst stakk av med seieren i årets Eurovision Song Contest. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- En seier for alle som tror på en fremtid fri for diskriminering

Eurovision-vinneren Conchita vil kjempe for mer toleranse.

(Dagbladet): Lørdag var det duket for finale i årets Eurovision Song Contest, og det var Østerrike, representert ved Conchita Wurst og låta «Rise Like A Phoenix», som stakk av med seieren.

Men den østerrikske dragshowartisten vakte ikke bare oppmerksomhet for sine sangtalenter - mye fokus ble også rettet mot 25-åringens utseende.

Conchita, som egentlig heter Tom Neuwirth, skapte kontroverser ved å være «en skjeggete dame».

Hyllet på flyplassen I hjemlandet ble Conchita imidlertid hyllet på flyplassen da hun ankom Wien søndag.

Over 1000 fans hadde møtt opp i ankomsthallen, flere med påtegnet skjegg, og fansen sang vinnerlåta «Rise Like a Phoenix», skriver The Guardian. Flere oppmøtte hadde med skilt der det sto «Vi elsker deg» og «Conchita Queen + Tolerance».

Til de oppmøtte journalistene lovet Conchita å kjempe for mer toleranse.

- Jeg tror dette vil være et problem veldig lenge, og jeg frykter at jeg ikke vil se slutten på det i løpet av min tid. Det vil bli min livsmisjon, som jeg gledelig tar fatt på, sa Wurst ifølge The Guardian og fortsatte:

- Seier for toleranse og respekt - Dette er ikke bare en seier for meg, men også en seier for alle dem som tror på en framtid fri for diskriminering, og som er basert på toleranse og respekt.

Men den ferske Eurovision-vinneren har blitt møtt med skepsis, også i Østerrike.

Ifølge NTB var det kun 23 prosent som svarte at de var stolte av dragartisten, i en avstemning i den Østerriske avisa Krone.