-En seier for menneskeverdet

BIRMINGHAM (Dagbladet): Kjønnsopererte Dana og Israel vant på målsterken, foran England og Malta. Seieren blir vond å svelge for de ortodokse jødene, men for verdens homofile er det en stor seier. -Jeg gjorde det for Israel, sa Dana etter seieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En mer spennende EuroSong-avstemming skal vi lete lenge etter. Før Makedonia ga sine stemmer, var det jevnt mellom Malta og Israel.

Tusen takk, tusen takk, sa en rørt og glad Dana da hun møtte pressen i natt.

Rettferdigheten seiret

Dana ønsker å skjenke seieren til rettferdigheten.

-Min seier er også en seier for likeverd og menneskeverd. Jeg skulle ønske at jeg levde i en mer rettferdig verden: i en annen tid og sted.

Da Yaron Cohen var 23 år gammel dro, dro han til London og gjennomgikk en kjønnsoperasjon. Operasjonen kostet 100.000 kroner.

Dana oppsto og ble etterhvert en meget omstridt sanger i Israel. Hun er blitt hetset og drapstruet av de ortodokse. I Egypt blir hun stemplet som Mossad-agent, og er nektet innreise fordi landet hevder at hun korrumperer ungdommen.

Fikk politihjelp

Dana understreket i natt at hun ønsker å forsone alle mennesker, og ikke minst å øke forståelsen for de homofile i verden.

-Jeg hater ikke de som truer meg. Jeg håper at min seier kan virke forsonende på all urettferdighet.

Men da Dana møtte en horde av fotografter i natt, tok det helt av. Til slutt måtte politiet lempe vekk de mest ivrige fotografene og hjelpe Dana i sikkerhet.

Opptrinnet virket skremmende på henne. Dermed ble pressekonferansen avsluttet - egentlig før den kom i gang.

Chris Higgins i det store britiske månedsmagasinet Gay Times sier at det er en seier for homofile miljøer over hele verden.

Outrert glamour

Fjærprakten Dana entret scenen med da det ble kjent at hun hadde vunnet, var den hun egentlig skulle hatt på seg da hun først sang «Diva». Den er kreert av Jean-Paul Gaultier.

Etter prøvene fredag kveld, mente hun at hun så ut som en transseksuell dragartist, og droppet fjærstasen.

Dana og låta «Diva» er neppe noe stort løft for EuroSong, men hun bringer mer outrert glamour inn i GP-universet.

Og da får vil vel bare finne oss i det det var mange papegøyer som måtte bøte med livet for å kunne lage hennes fjærpryd.<

SEIRET PÅ MÅLSTREKEN:</B> Israelske Dana opplevde i natt sitt livs drøm da hun gikk seirende ut av Grand Prix-finalen i England.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer