Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strømmetips til helga

En serie som byr på stor spenning for store deler av familien

Samt to litt mer blodige.

NY VERSJON: Sci fi-serien "Lost in Space" er foreløpig sist ut av gamle serieklassikere som blir oppdatert og modernisert av Netflix. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart ny helg og nye muligheter til å begynne på en ny tv-serie! Vi tipser om én familieserie (for voksne og store barn, iallfall), og to som krever litt mer modenhet. Eventuelt høy toleranse for blod og gørr.

Velbekomme.

«Lost in Space» på Netflix

IKKE HELT E.T.: Maxwell Jenkins spiller Will, Robinson-familiens yngste medlem, og kanskje det tøffeste. Foto: NETFLIX
IKKE HELT E.T.: Maxwell Jenkins spiller Will, Robinson-familiens yngste medlem, og kanskje det tøffeste. Foto: NETFLIX Vis mer

Der sci fi-serier for voksne sjelden er noe du vil se sammen med ungene - med plott som både er intrikate og kan skremme livskiten av dem - er barne og ungdoms-sci fi ofte tilsvarende uinteressant for eldre. Men nyinnspillingen av 60-tallsserien «Lost in Space» er stor spenning for store deler av familien, om ikke de helt yngste (det er noen ganske skumle scener her, og helt fritt for blod og død er det ikke).

Den er satt til 2046, vi har begynt å kolonisere andre planeter, og familien Robinson med mor, far og tre barn er en del av en gruppe på vei for å gjøre nettopp det, da romskipet deres kommer ut av kurs og krasjlander på en helt ukjent og uoppdaget, men beboelig planet.

Historien ligner andre klassiske eventyrfortellinger om reiser til ukjente land og verdener, som Arthur Conan Doyles Amazonas-historie «The Lost World», for eksempel. Det er halsbrekkende action blandet med storslagne oversiktsbilder, men også varme skildringer av familiens ulike personligheter og relasjonene dem imellom.

«Barry» på HBO Nordic

SVART KOMEDIE: Barry er en ny komiserie på HBO Nordic, med Bill Hader fra Saturday Night Live i hovedrollen. Video: HBO Nordic Vis mer

Denne svarthumoristiske komiserien er det derimot greit å vente med til etter barnas leggetid. Bill Hader fra «Saturday Night Live» er både serieskaper og spiller hovedrollen som den deprimerte leiemorderen Barry, som prøver å få tilbake arbeidslysten ved å flytte til sol og glamour i Los Angeles. Men så roter han seg inn på et skuespillerkurs, og lurer på om livet kan ha mer å by på likevel. Tro om det går an å kombinere den blodige nattjobben med en en langt mer synlig dagjobb?

Det er mørkt, litt absurd og ganske så morsomt.

«Troy: The Fall of a City» på Netflix

TRAILER: "Troy: Fall of a City" forteller den klassiske historien om den trojanske krigen, og kjærlighetshistorien mellom Paris og Helena. Video: Netflix Vis mer

Husker du Brad Pitt og hans - og andres - fleksede muskler i «Troy» fra 2004? Nå har Netflix og BBC samarbeidet om en ny, oppdatert og litt «Game of Thrones»-inspirert serie om den trojanske krigen, med sine tapre kamper og lidenskapelige kjærlighetshistorier - mellom Paris av Troja og Helena av Sparta først og fremst, men også Akilles og Briseis. Serien når ikke sitt tv-forbilde til akillesen (fnis), men er artig nok å se på, særlig hvis du har bittelitt interesse for gresk mytologi.

Og skulle du ha lyst til å gå til en av originalkildene, så kom Homers klassiske epos «Illiaden», som tar for seg noen av de viktigste ukene i den ti år lange krigen, nettopp ut i ny og mer lettlest oversettelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!