- En siste applaus for han Robert!

Sivert Høyem åpnet Buktafestivalens siste kveld.

(Dagbladet.no): Sivert Høyem sto i kveld på scenen for andre gang etter at Madrugada-kollegaen og kameraten Robert Burås (31) gikk bort torsdag i forrige uke.

- Æ vil først at vi skal klappe for han Robert, min venn. En siste applaus for han Robert! ropte Høyem fra scenen på festivalen Bukta i Tromsø, før han dro igang bandet The Volunteers og startet konserten.

Høyem skulle spille på Rootsfestivalen med sitt band, akkurat som Burås’ My Midnight Creeps, men måtte avlyse på grunn av vennens bisettelse i Sofienberg kirke i Oslo torsdag.

Rett å spille

Til Bukta kom han, men var tydelig preget av dødsfallet da han takket publikum etter konserten.

- Det var rett å dra ut og spille. Tusen takk til dere. Nå skal jeg spille en låt jeg ofte spilte sammen med Robert. Men han er ikke her mer så jeg får prøve alene, sa Madrugada-vokalisten.

Så spilte han en følelsesladet versjon av The Kids Are On High Street med bare elgitaren sin som akkompagnement, til taktfast applaus fra publikum.

Vått på Bukta

SPILTE FOR BANDKOLLEGAEN: Sivert Høyem oppfordret til applaus for Robert Burås, som døde forrige uke, under konserten på Buktafestivalen i Tromsø i kveld.
SPILTE FOR BANDKOLLEGAEN: Sivert Høyem oppfordret til applaus for Robert Burås, som døde forrige uke, under konserten på Buktafestivalen i Tromsø i kveld. Vis mer

Nord-Norge hadde godvær i flere uker inntil de siste dagene, nå kan man trygt si at situasjonen har snudd. Kvikksølvet på gradestokken vaker rundt åtte grader og regnet pøser ned over Telegrafbukta i Tromsø.

Likevel har mange hundre publikummere allerede møtt opp for å nyte rocken.

For litt siden ble det opplyst at konserten med det amerikanske stonerbandet Nebula, som egentlig skulle spille nå rett etter Høyem, utgår for nå og blir erstattet av den svenske duoen Johnossi. Resten av skjemaet løper normalt.

Det betyr at våte tromsøværinger og andre tilreisende kan få med seg norske Brut Bugaloo, irske Ash og rockelegendene Iggy & The Stooges før kvelden er omme.

Hele Rocke-Norge hyllet Robert Burås (1975-2007)

- En siste applaus for han Robert!
DØDE TORSDAG: Robert Burås, gitarist i Madrugada og vokalist og gitarist i My Midnight Creeps, døde 31 år gammel.