Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

En sjokkerende ibsensk vri snur helt om på Marit Eikemos nye bok

Om en kvinne som tror lykken finnes i en bedre bolig i et litt finere strøk.

HUSJAKT: Marit Eikemos nye roman handler om en kvinne som tror lykken ligger i et nytt hus familien ikke har råd til. Foto: NTB SCANPIX
HUSJAKT: Marit Eikemos nye roman handler om en kvinne som tror lykken ligger i et nytt hus familien ikke har råd til. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Hanne er litt over førti år og jobber med meningsmålinger i et analysefirma. Hun bor sammen med journalisten Andreas og deres to små barn i en treromsleilighet. Hanne er ikke lykkelig. Leiligheten er for liten, og den ligger i feil strøk. Hanne har sett seg ut en gate hun vil bo i. Der legges et hus ut for salg. Hun blir besatt av tanken på å kjøpe det, til tross for at det er for dyrt, kjøkkenet og badet er gammelt, og at kjelleren fuktig. Det har ingen betydning, mener Hanne. I det huset kan de bli lykkelige:

«Då skal ikkje morgonane begynne sånn. Då skal ho starte dagen i treningsklede! Då skal ho springe ein tur i skogen før dei andre har stått opp, og ho skal presse fersk juice og koke kaffi når ho kjem frisk og sveitt tilbake frå turen», heter det et sted. Det vil si – ikke bare ett sted. Hannes besettelse av huset utgjør store deler av denne boka. Hun tar seg fri fra jobben og drar til Ikea for å planlegge et kjøkken de ikke har råd til, i et hus de ikke eier. Hun maser på Andreas sent og tidlig, og overhører innvendingene om at de ikke har råd, og at huset er i dårlig stand. Hun googler nabolaget og skjønner ikke hva som gjør at de andre har råd til å bo i gata, når hun selv og familien ikke har det.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?