Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Greta Thunberg-dekning:

En skam for media

Denne typen villedende oppslag er kun egnet til å gjøre Norge til et sintere og dummere sted.

Reiste med tog: Greta Thunberg reiste med tog i Europa og får kritikk for å ha gjort det på første klasse. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB Scanpix
Reiste med tog: Greta Thunberg reiste med tog i Europa og får kritikk for å ha gjort det på første klasse. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Herregud. I dag melder både NRK, Aftenposten og Dagbladet om sjokknyheten - at Greta Thunberg har reist på FØRSTE KLASSE på tog.

Spaltist

Eivind Trædal

representerer også Miljøpartiet De Grønne i Oslo bystyre.

Siste publiserte innlegg

Oppslagene gir også inntrykk av at hun har løyet om å måtte sitte på golvet. Det står nemlig i Aftenposten at Deutsche Bahn «SLÅR TILBAKE ETTER GRETAS TOGBILDE.»

NRK melder at folk «Raser mot Greta Thunberg etter togbilde.» Hun er tydeligvis tatt med buksene nede.

I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit, ente aktivist Greta Thunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: Ap Vis mer

Når man leser sakene, oppdager man at Greta Thunberg har snakket sant. Som mange av oss andre har opplevd på togreise i Europa, har hun måttet sitte på golvet på en del av reisen sin fordi det var trøbbel med et togsett.

Hun har heller ikke klaga på dette, men skrevet at hun synes det er flott at etterspørselen er så høy at togene er stappfulle.

Men tenk at hun flotter seg på første klasse! For oss som har reist med tog i Europa, vet vi at det er nærmere NSB Komfort enn første klasse i en flykabin. Man får kaffe og bittelitt mer beinplass, og av og til egen kupé med noen andre, til en hundrelapp eller to ekstra.

Men alle som hater Greta, og som strømmer til kommentarfeltene på slike ragebait-saker, ser vel for seg luksuriøse seter med egen tv-skjerm og fri bar til tusenvis av kroner, som på et fly.

Her har altså Dagbladet, Aftenposten og selveste rikskringkasteren klart å koke suppe på en spiker. Denne typen villedende oppslag er kun egnet til å gjøre Norge til et sintere og dummere sted.

Greta har vært på klimatoppmøte i Madrid. Journalistene kunne ha brukt tid og spalteplass på hva verdensledere og voksne folk har gjort der.

Eller snarere: Hva de ikke har gjort. Aftenposten, Dagbladet og NRK kunne brukt mer ressurser på å formidle hvordan vi fortsatt er langt unna en løsning på klimakrisa, og hvordan mennesker med makt nekter å ta grep for å gjøre kloden tryggere for våre etterkommere.

I stedet bruker de den på å plukke tabloide idiot-saker fra Twitter. Det er en forsøpling av klimadebatten, og en skam for media.