- En skam Haakon ikke er her

KRISTIANSAND: Motörhead-sjef Ian «Lemmy» Kilmister (56) savner kronprins Haakon på årets Quartfestival. Men rocklegenden har sans for Haakons valg av livsledsager. - Det er tydelig at han gifter seg av kjærlighet, fastslår Lemmy.

Lemmy har full oversikt over den norske kongefamilien. Da Dagbladet møtte whiskeydrankeren og rock'n roll-myten i går var han fullstendig oppdatert på det siste årets hendelser.

- Det har vært mye styr rundt kronprinsen og hele hans nye livsstil. Forloveden som har en unge fra før og sånn. Det tydelig at det er kjærlighet mellom dem. Han gifter seg neppe på grunn av noen statlig kampanje for å øke sin popularitet, mener Lemmy og spretter flaska med Jack Daniel's.

Leser historie

Lemmy og resten av Motörhead kom til sørlandshovedstaden allerede tirsdag og benyttet anledningen til å gå skikkelig på fylla på utestedet «Kick». Etterpå fortsatte festen på hotellet hvor de gjorde seg bemerket ved å skrike til resepsjonisten. Alt var som det skulle være før konserten sent i går kveld. Med unntak av en ting: Kronprins Haakon ser ut til å svikte årets Quart-festival.

- Det er synd han ikke kan komme hit i år. Han har sikkert like viktige ting og ta seg av, sier 56-åringen diplomatisk til Dagbladet.

Lemmy mener man må gi det norske kongehuset mer tid før han kan gi det en ordentlig vurdering.

- Det norske kongehuset ble jo først opprettet i 1905. Det har ikke eksistert mer enn i hundre år. Vi får gi dem et par hundre år til, så får vi se hvordan det går, doserer Kilmister.

Interessen for det norske og andre kongehus skyldes turnelivet. Der fordriver han tiden med lesing og da særlig historiebøker. Noen ukeblader må han også ha fått tid til.

- Han kommer jo ikke på konserten vår, hvorfor i helvete skal vi snakke mer om han da.

Liker Gluecifer

Motörhead har med sin knallharde og lynraske metal vært et av verdens fremste harde rockband i 25 år. De fikk gode kritikker for sitt hittil siste album, «We Are Motörhead», som kom i fjor.

Gruppas ubestridte leder i alle år er en levende legende. Frontfigur og bad boy Lemmy har aldri lagt skjul på sin forkjærlighet for alkohol og dop. Han har rock n'roll-historien skrevet i ansiktet.

- Noen sier jeg er alkoholiker, men det kan jeg ikke svare på. Jeg har aldri prøvd noe annet enn å drikke. For meg er det normalt å være full. Å ikke gå full på scena ville være unormalt. Jeg drikker alt du kan gi meg - og i hvert fall noen sånne, sier han og vifter med whiskeyflaska.

Hans kjennskap til norsk hard rock begrenser seg til noen kirkebranner, med unntak av et annet Quart-band:

- Gluecifer! De er fantastiske. De turnerte med oss ifjor.

<B>WHISKY MÅ TIL:</B> Rockdinosauren Lemmy lever livet hardt og la ikke skjul på at han ville entre Bendiksbukta temmelig beruset.