DEBATT

Debatt: Nordkapp

En skamplett for norsk reiselivsnæring

En av våre fremste attraksjoner fra naturens side er en forvaltningsskandale så stor at den også bør få nasjonal oppmerksomhet.

SKAMPLETT: Artikkelforfatteren mener forvaltningen av Nordkapplatået er en skamplett for Norge. Foto: The Travel Library / REX / NTB scanpix
SKAMPLETT: Artikkelforfatteren mener forvaltningen av Nordkapplatået er en skamplett for Norge. Foto: The Travel Library / REX / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Reiseliv er en næring i sterk vekst på landsbasis. Reiseliv er «salg av opplevelse», lyder det litt kyniske slagordet innen næringen. Norge er et høykostnadsland, og statistikken viser at landets gjester i snitt har høy utdannelse, god økonomi og bortskjemte matvaner. Våre naturgitte forutsetninger er optimale for salg, maten har bedret seg betraktelig, men vi har betydelige mangler i den siste faktoren for den ultimate reiselivsopplevelsen, de menneskeskapte omgivelsene.

Stedsutvikling og arkitektur er nå på næringens agenda, slik vi har erfart i Aurland kommune, hvor det nylig ble holdt en arkitektkonkurranse om utviklingen av Flåm sentrum – med verdifulle svar på stedsforståelse, regional byggeskikk og avansert samtidsarkitektur. Også andre steder i landet er bevisstheten økende om hvor viktig dette er for næringen og for vertsstedet selv.

Det er derfor nedslående at en av våre fremste attraksjoner fra naturens side, Nordkapp, er en forvaltningsskandale så stor at den også bør få nasjonal oppmerksomhet. Spydige tunger har sagt at forfallet i våre fysiske omgivelser starter i sør med den nye Svinesundbroens triste design og slett utført betongarbeid, og ender på Nordkapplatået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer