VG

- En skamplett på norsk pressehistorie

Pressens faglige utvalg har konkludert i VGs «dansevideosak» om Sofie (27) og Trond Giske. Det endte i en knusende fellelse.

GISKE-VIDEO: 22. mars kunne TV2 avsløre hvor lenge kvinnen i Giske-videoen og sjefredaktør i VG, Gard Steiro, snakket sammen kvelden VG publiserte den mye omtalte saken om dansevideoen. Video: TV 2, NRK og Dagbladet. Reporter: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VG er i dag felt for fem brudd på Vær varsom-plakaten av Pressens faglige utvalg (PFU) for den omstridte «dansevideosaken» om Sofie (27) og Trond Giske på Bar Vulkan. Avisa hadde i forkant selv erkjent at de har brutt god presseskikk.

VG er også felt på to punkter, 3.3 og 3.9, når det gjelder evalueringsrapporten (ekstern lenke) som kom i kjølvannet av skandalen.

VGs beklagelser og rettelser i ettertid av publisering veier ikke opp for overtrampene som ble begått overfor Sofie, mener sekretariatet, som i forkant innstilte på fem brudd på Vær varsom-plakaten: 3.2, 3.3, 3.7, 3.9 og 4.13. Disse ble altså opprettholdt.

- Dette er en skamplett på norsk pressehistorie, uttalte PFU-medlem Liv Ekeberg om saken.

Hun kalte også saken et «skoleeksempel på kampanjejournalistikk».

- Avisa har ikke bare brukt en uerfaren kilde og løpt andres ærend, men misbrukt henne for en vinkling som hun gjentatte ganger har sagt at hun ikke kjenner seg igjen i, mente Ekeberg.

Dette innspillet fikk imidlertid ikke støtte av sekretariatet.

- Jeg er lettet

Dagbladet har foreløpig ikke lykkes med å nå Sofies advokat, Knut-Asbjørn Solevåg. Sofie selv sier til NTB at hun har full tillit til det som er blitt sagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer