Anmeldelse: «Fountain of Youth»

En skarp og ubehagelig film inspirert av Åsne Seierstads bok om 22. juli

Paul Tunges «Fountain of Youth» er et dystert portrett av et liv uten sosiale bindinger.

INDIE FILM: Se klippet fra den norske indie-filmen «Fountain of Youth» her. Video: Fanfare Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Paul Tunges «Fountain of Youth» er en upolert film. Med et budsjett på skarve 100 000 kroner er den full av skjønnhetsflekker og skarpe kanter, men til gjengjeld besitter den en rå nerve og en evne til å kanalisere tidsånden som man ytterst sjelden ser i norske spillefilmer. Den er med andre ord selve definisjonen av den typen lavbudsjettsfilmer vi trenger flere av her til lands.

MonologTunge tilhører den voksende andelen norske filmskapere som bevisst velger å lage film utenfor Filminstituttets støtteapparat. Det han går glipp av av penger vinner han tilbake i kunstnerisk frihet, og «Fountain of Youth» føles på mange måter mer som å lese en roman enn å se en tradisjonell norsk spillefilm, satt sammen som den er av fragmentariske scener der hovedpersonen fører en nærmest kontinuerlig monolog.

Olav Astrup (Jørgen Hausberg Nilsen) er en ung og forkrøplende ensom mann som nektes kontakt med sin nyfødte datter, og som lever et liv blottet for sosiale relasjoner. Dagene går med til å prøve å holde liv i et gründerprosjekt i IT-sektoren, samtidig som han forsøker å lege sine sjelelige sår med hjelp fra en eksentrisk gestaltterapeut som tvinger ham til å konfrontere sin egen barndom i form av iscenesatte møter med skuespillere som spiller sentrale figurer fra hans oppvekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer