En skikkelig a-ha opplevelse

13000 a-ha-fans hadde en fantastisk kveld i fotballhallen Vallhall i Oslo i fjor, og nå kan trioens hjemkomst gjenoppleves på en dvd som også har mye spennende ekstramateriale.

De ivrigste har nok sikret seg dvd-en fra den første Vallhall-konserten til Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy gjennom gruppas hjemmeside. Men det har vært problemer med å få den ut, og nå er lageret tomt. Dermed trår Warner til, timet rundt den nye plata «Lifelines» og i forkant av a-ha-konserten på Ullevaal Stadion 8. juni.

Og når skuffelsen over at konserten ikke er filmet i widescreen har lagt seg, er det bare å lene seg tilbake og nyte tre timer med a-ha.

At den er tekstet på fem språk, men ikke norsk, er også overraskende - men teksten kan heldigvis «skyves vekk» hvis du har en nyere fjernkontroll.

Ekstra-ekstra

«Homecoming» er ikke bare en konsert på 100 minutter, men også 75 minutter med blant annet et TV2-opptak fra konserten til inntekt for Stine Sofies Stiftelse i Grimstad 19. mai i fjor og fire videoer fra cd-en «Minor Earth Major Sky», inkludert Harald Zwarts omstridte «Velvet»-video fra et likhus (dessverre uten at de er kreditert).

Vi får også se a-ha på tur til Sveits, backstageopptak fra Langesund samt «Lonely Planet»-programleder Ian Wrights intervjuer med a-ha-medlemmene og reportasjer om hva de har gjort under den sju år lange pausen fra a-ha - omtalt som «The Seven Year Itch».

Konserten ble overført live på nettet, og da er veien til dvd kort. Og surround eller ikke, det er umulig å gjenskape til fulle den unike konsertopplevelsen (undertegnede hentet, lett ekstatisk, fram sekseren den gangen).

19 låter

Men Dinamo Live lykkes i stor grad med å formidle stemningen, publikumstrykket og musikken fra den gang synthpopen inntok Vallhall; hør bare på allsangen under «Hunting High And Low».

19 nye og gamle låter er beholdningen, mens det siste ekstranummeret, «Angel In The Snow», av en eller annen grunn er droppet. Det gjør ikke så mye, for dette er uansett en skikkelig forundringspakke i dvd-format.