En skremmende intelligent hjerne står bak Anonym

Skarpt og vittig harselas over det litterære Norge.

MORD PÅ DANSKEBÅTEN: I sin fjerde bok tar forfatteren Anonym tilsynelatende livet av seg selv, på Danskebåten. Foto: Oliver Orskaug/Dagbladet
MORD PÅ DANSKEBÅTEN: I sin fjerde bok tar forfatteren Anonym tilsynelatende livet av seg selv, på Danskebåten. Foto: Oliver Orskaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Med håp om at Anonym blir så smigret at forfengeligheten tvinger Anonym frem i lyset: Det står en svært skarpsindig, vittig og intelligent hjerne bak de til nå fire Anonym- bøkene.

Anonym er også en god krimforfatter. Så god at Anonym burde gjøre seg en karriere på det (om Anonym ikke allerede har det da)?

Holt og Guillou Her er det litteratur-Norge det harseleres over. Aslak Sira Myre har fått den strålende ideen å lage en flytende litteraturfestival. Hele det litterære Norge er med, temaet er «anonymitet» (alle andre tema er brukt opp på Norges utallige litteraturfestivaler). Scoopet er at forfatteren bak Anonym-bøkene skal stå frem. 

Anonym dukker ikke opp. De finner i stedet blod på Anonyms lugar. Anonym antas myrdet, og privatetterforsker Finn Abrahamsen settes på saken. Sammen med Marta Norheim, som har hatt et halvt år permisjon for å analysere de tre tidligere Anonymbøkene i håp om å teoretisere seg frem til hjernen bak (kanskje bokas morsomste portrett).

En brautende Anne Holt og en enda mer brautende Guillou forfølger dem med sine umulige spesialteorier. Sammen med den parodiske duoen Kolberg og Lahlum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.