En slående kandidat

Svenskene har nominert norske Beate Grimsrud (36) som sin kandidat til Nordisk Råds litteraturpris. Tittelkampen avgjøres onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenskene har nominert norske Beate Grimsrud (36) som sin kandidat til Nordisk Råds litteraturpris. Tittelkampen avgjøres onsdag.

STOCKHOLM (Dagbladet): - Som bokser burde jeg drømme om å slå en knockout, men mye bokser er jeg ikke, sier Beate Grimsrud, profforfatter og amatørbokser.

Onsdag kunngjør dommerne i Nordisk Råd hvem av utfordrerne som stikker av med heder, ære og prispotten på 400000 kroner. Hardtslående Beate kunne sikkert vunnet på poeng - eller knockout - hvis hun møtte motstanderne i ringen. Men reglene er mindre håndfaste i litterære pristevlinger.

Ordblind fighter

- Jeg ble overrasket og glad da jeg hørte om nominasjonen. Men jeg tror ikke jeg vinner, sier hun.

- Og det sier du, som glatt innrømmer å være et konkurransemenneske?

- Jeg vil gjerne bli best, men ikke i alle sammenhenger. Jeg gir mitt ytterste i jobben og idretten. Men hvis vi spiller kort - det gjør vi mye i min familie - gir jeg blanke i om jeg vinner. Og jeg synes tanken på å konkurrere i litteratur er merkelig. Hvordan skal kunstnerisk innsats måles? Når jeg skriver, konkurrerer jeg bare med meg selv. Jeg har aldri hatt som mål å bli så eller så «stor», jeg har bare jobbet så hardt jeg kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer