En slagen mann

Mickey Rourke er akkurat så god som de sier i en søtladen slåssefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Randy the Ram (Mickey Rourke) likner ikke på noen av vennene dine. Han er stor som en okse og nøttebrun i huden, med langt, bleket hår som henger nedover ryggen hans i slitne lokker.

Han tilbringer dagene sine med å trekke i irrgrønne tights og kaste rundt på andre menn, slå dem ned med klappstoler og kaste dem fra gardintrapper. Randy er wrestler, en slags blanding av en bryter og en Grand Prix-artist, en atlet, men én som har viet sitt liv til å bli mørbanket i fiksede underholdningskamper.

Men Randy er ikke den han var på åttitallet, da han var stjerne og fikk actionfigurer og Nintendo-spill oppkalt etter seg. Han er utslitt og blakk, og den eneste kontakten han har med mennesker er småpraten med de andre wrestlerne i garderoben og den klossete flørten han har gående med stripperen Cassidy (en skjønn, omtenksom Marisa Tomei).

Det Randy ikke helt tar innover seg, er at han og Cassidy er i hver sin form for showbiz. Hun opptrer for ham slik han opptrer for sitt brølende publikum. Hun klarer å beholde distansen. Det gjør ikke han.

Syndefall

Mye er blitt skrevet om parallellene mellom livet til Mickey Rourke, hans spektakulære syndefall i Hollywood, og Randys stilltiende skam og ensomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer