En slagkraftig klassiker til Wii

«Punch-Out!!» vender tilbake.

|||FINNES DET ET mer åpenbart spill til Wii?

Etter vi fikk en smakebit av hva boksespill kan være på konsollen med «Wii Sports» i 2006 er det sannelig på tide at vi igjen kan gå inn i rollen som den smått legendariske Little Mac og banke tennene ut av Glass Joe, King Hippo og Soda Popenski.

Fra den spede arkade-barndommen, via den gamle NES-maskinen og til slutt på Super Nintendoen, har «Punch Out»-serien alltid handlet om å lære seg bokserutinen til de ekstremt fargerike personlighetene du treffer i ringen.

Nintendo 64 og GameCube fikk aldri sine egne versjoner, men her står vi altså — femten år siden sist!

OG DET ER akkurat like fargerikt og lettbeint nå som da.

Spillet er herlig selvironisk til sine gamle røtter, og tar seg selv aldri mer alvorlig enn at det skvetter croissanter rundt i ringen når du knocker ned franskmannen Glass Joe.

De nesten tjue motstanderne du møter er alle vidt forskjellige, og har gjerne et voldsomt angrep eller to som tar luven av deg på bare et par treff, så det gjelder å ha tunga rett i kjeften for å slå tittelholderne.

HAR DU SPILT noen av de gamle spillene, kan det etter den første gjennomgangen virke noe halvdaft fra utvikler Next Level Games: Alle de gamle bokserne har akkurat de samme rutinene, akkurat de samme slagene og akkurat de samme svakhetene.

Ikke er det spesielt vanskelig heller, og det tar ikke mange timene før du står med «A Winner is You»-beltet i hendene.

MEN SÅ LÅSES det opp en såkalt «Title Defence»-modus, der alle bokserne kommer tilbake igjen, sinte som fy.

1

Plutselig har Glass Joe grodd noen voldsomme baller (og utstyrt seg med boksehjelm, som gjør det umulig å slå mot hodet) og stjeler sjefsbeltet i første runde (!).

Samtlige har helt nye triks opp i ermet, og vanskelighetsgraden skyter i taket. Det er heldigvis aldri urettferdig vanskelig, og da er det ekstra godt å knocke en sint King Hippo som har teipa et kumlokk over magen!

DU KAN OGSÅ gjøre diverse «achievements»-lignende oppgaver i kampene, som for eksempel å la være å dukke unna et eneste slag og likevel vinne matchen.

Multiplayer er det også, men jeg føler at det godt kunne vært gjort mer arbeid her. Spiller du mot en som er flink til å dodge er det fort gjort at du blir stående å slå i minutter uten å få inn et eneste treff, siden spillet legger på en forsinkelse på slagene.

Men hvem kjøper vel «Punch Out» for flerspillerdelen?!

MYE AV SJARMEN ligger i den fine grafikken og de hysteriske etniske stereotypene, som er ledsaget av en fremragende og livgivende animasjon — noe som gjør det desto artigere å klinke en neve i ansiktet på dem.

Kontrollene er bortimot akkurat det du kan tenke deg der du står foran tv-en og slår med Wiimoten i den ene hånda og nunchuken i den andre.

SOFAGRISER KAN også gå tilbake til de tradisjonelle NES-kontrollene om fysisk slåing virker slitsomt. Balansebrettet som følger med «Wii Fit» er det også støtte for, men det er for upresist og tregt til å være til hjelp.

Uansett, den herlige humoren, deilige vanskelighetsgraden og gjenspillbarheten gjør dette til en fornøyelig affære fra første til siste stund.

En slagkraftig klassiker til Wii