BLOGGEPARODI: Dagbladets anmelder er ikke imponert over TV 2s nye humorserie, «Hæsjtægg». Foto: TV 2
BLOGGEPARODI: Dagbladets anmelder er ikke imponert over TV 2s nye humorserie, «Hæsjtægg». Foto: TV 2Vis mer

En slapp parodi på noe som faktisk er «fucking hilarious» i virkeligheten

- Idioter med selfiesticks, skriver Dagbladets anmelder om «Hæsjtægg».

TV-ANMELDELSE: Dorsk bloggeparodi er ingenting å le av.

TV 2 lager allerede bloggerprogrammet «Bloggerne», den eneste egenproduksjonen på den nylig nedlagte «kvinnekanalen» Bliss.

Nå utvider de bloggdekninga med en «humordrama»-serie om ytterligere bloggere, denne gangen fiktive. Hvorfor, det er ikke lett å si.

Personlighetsforstyrrelse I rollene finner vi bl.a Morten Ramm som en motivasjonsblogger som holder til i sokkelleiligheten til ekskona (vitsen her er at han skal motivere andre men sitt eget liv har han ikke fått på stell, he he), Mariann Hole som agerer «livsstilsblogger» og Iben Akerlie som tilsynelatende driver med en slags tips og triks-blogging.

Ikke at man ser spesielt mye til selve bloggingen i «Hæsjtægg», mest handler programmet om å underbygge idéen om at bloggosfærens dresskode er en tungt fremskreden narsissitisk personlighetsforstyrrelse og svært lite annet.

Hvem leser blogger i Norge? Visstnok er det rundt 300,000 stykker som skriver dem, så det er sikkert en hel del. Etter å ha sett de to første episodene av «Hæsjtægg» ser det ikke ut til at skaperne av programmet er blant dem.

I et forsøk på å skulle skru bloggeridentiteten til elleve har de heller satt sammen karakterer som bare er idiotsjablonger. Selve blogger-tematikken er så tynt utforsket at den virker nesten photoshoppet inn i postproduksjonen. 

Ler man? Knapt. De jakter på likes, sies det, men ingen av dem sjekker interactions en eneste gang i løpet av første episode. I andre episode skjer det én (1) gang.

Ingen av dem ansetter kjærestene sine til å besvare kritikk i kommentarfeltet. Det er jo det eneste #some-avhengige gjør når de ikke forvirret inspiserer ethvert lokale etter et sted å lade mobilen.

Manusforfatterne har fått med seg at det finnes noe som heter sponsing av bloggere og at enkelte tjener store penger, så vi får en sponsejoke og en regnskapsførerjoke. Jaja.

Men er det morsomt? Not even close. Ler man? Knapt. Det er mye man skal måtte se der ute i verden, men hvorfor man skal ville se en slapp og umorsom parodi på noe som faktisk er fucking hilarious i virkeligheten, det skjønner ikke jeg.

Terningkast 2.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram