KOMMENTARER

En smilende livskunstner

Klaus Hagerup (1946-2018) avsluttet karrieren med Brages hederspris.

KLAUS HAGERUP er et menneske man forbinder med raushet og vennlighet. Her blir han intervjuet av Dagbladet i 2003. Foto: Tom Martinsen / Dagbladet
KLAUS HAGERUP er et menneske man forbinder med raushet og vennlighet. Her blir han intervjuet av Dagbladet i 2003. Foto: Tom Martinsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Klaus Hagerup nylig ble tildelt Brages hederspris, utløste det stor jubel fra lesere og kolleger fra hele landet. Men selv kunne han dessverre ikke være til stede. Han var allerede for syk til å reise fra Fredrikstad til Oslo for å ta imot hederen. I dag døde han, 72 år gammel.

Prisen fikk han på senga, av døtrene Hilde og Hanne, som kjørte statuetten og blomsterbuketter ned fra hovedstaden, sammen med en delegasjon. fra forlaget, med William Nygaard i spissen. Det var godt han fikk anledning til å feire denne anerkjennelsen.

Komisk talent

Å treffe Klaus Hagerup var alltid en glede. Smilet og latteren satt løst, han var full av den humoren som også preget ham som kunstner. Komedien har ligget Klaus Hagerups hjerte nær, både når han skrev for teater og for ungdom. Og som skuespiller, hvem kan glemme hans fabelaktige rolle som undertøyselger i Vibeke Løkkebergs film «Løperjenten»?

Klaus Hagerup var medlem av en av de mest aktive og sagnomsuste dikterfamiliene i Norge. Han var sønnen til lyrikeren Inger Hagerup og Anders Hagerup, som skrev barnebøker. Han er far til barnebokforfatterne Hilde og Hanne. Dessuten broren til dikteren Helge Hagerup, også med mange forfatterbarn. Familien hadde hytte i Søndeled, der flere kunstnerfamilier holdt til, blant dem familien Armand med sine skuespillerdøtre. Georg Johannesen kom etter hvert. Ikke langt unna bodde Aksel Sandemose i Kjørkelvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer