Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En snål svenske

Svensk kulthelt som ikke kan spås den helt store framgangen i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enhver nasjon får den Elvis-imitator den fortjener. Her hjemme har vi vårt å slite med, mens svenskene har fått den uforliknelige Eilert Pilarm (legg merke til initialene) fra Västernorrland. Her tolker han både Elvis-julelåter og et klassisk julemateriale, og det lyder like redselsfullt hele veien.

Pilarm har høy Olga Marie Mikalsen-faktor, det vil si at han med den største selvfølgelighet presterer å synge utenfor enhver dur og moll fra orkesterets side. Dette har gitt ham en høy kultfaktor, som er det eneste forsonlige ved denne sangeren (derav den ene av de to terningprikkene ovenfor).

Jeg vil ikke gi meg til å spekulere over eventuelle særtrekk ved vårt naboland som gjør det mulig at Pilarm har utgitt hele fem cd-er (den første het «Greatest Hits») og at han ifølge presseskrivet er «Sveriges mest bookede artist». Her er vi inne på avgrunner i den nasjonale identitet.

Hele Norges coronakart