Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En snau latterhalvtime

Raske menn og mange billige poenger.

TV: Norsk samtidshumor? Er det noe å le av, da? Ja, tidvis etter å ha sett første del av en serie på sju programmer, tatt opp i levende live på det nye utestedet for latter, nemlig Latter på Aker Brygge i Oslo.

I presseomtalen hevder NRK at dette skal være en komisk halvtime med Norges beste standupkomikere i fri dressur foran et latterstemt publikum. Stemte det i går kveld?

Trioen Raske Menn i bermudashorts (fritt etter DumDum Boys) glimtet til med et stramt løp ved å illustrere og fortelle verdenshistorien i løpet av fem minutter. En heder til blant annet Thor Heyerdahls virke.

Iskremhumor

Jonas Rønnings iskremhumor kunne vi også fått smake mer av. Christer Torjussen og Trond Hanssen hadde ikke helt kveldsformen inne, for å si det sånn.

Programleder Espen Thoresen Hværsaagod gjorde det han skulle som vert, men burde ikke vært redigert vekk så mye. Han var presumptivt den morsomste.

Dårskap

NRK skal ha for at de bruker tid, litt ressurser og sendeflate til mer norsk humor enn det de allerede gir oss. Nasjonen trenger store satiredoser (ja, vi skal more oss til døde) som en motvekt til dårskapens apostler og deres pappenheimere.

«Usett» avhenger av at de sceniske gjestene leverer de berømte varene, og det skulle ikke forundre om det blir en latter eller to i løpet av de nærmeste ukene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media