Ukas utspill - bompenger

En snikete måte å utnytte følelsen av at elbil-fordelene er urettferdige

Frp's Sivert Bjørnstad mener «tida er inne for at vi reduserer elbil-fordelene og gir til de som har de største bompengeutgiftene». Men partiet står i veien for en reell løsning på finansieringsproblemene i samferdselssektoren.

TERNINGKAST TO: Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad vil kutte elbilfordelene og gi til bompenger. Her sammen med Per Sandberg og finansminister og partileder Siv Jensen under et Frp-landsmøte.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TERNINGKAST TO: Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad vil kutte elbilfordelene og gi til bompenger. Her sammen med Per Sandberg og finansminister og partileder Siv Jensen under et Frp-landsmøte. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
Kommentar

Bompengedebatten er over oss, og den ser ut til å kunne vare helt fram til kommunevalget. Bompengelistene har fått vind i seilene, og utgjør en eksistensiell trussel for Frp som har gått til valg på å fjerne bompengene mens de i realiteten er blitt økt kraftig. Dermed er det full aktivitet inne på Frp’s politiske verksted, hvor utspillene og initiativene for å forsøke å møte kritikken er produsert på samlebånd de par siste ukene.

Dette siste fra deres finanspolitiske talsperson på Stortinget, Sivert Bjørnstad, må vi stoppe litt opp ved. Han ønsker altså å bryte avtalen med regjeringspartiene, og fase inn moms på elbiler allerede fra neste år.

Det er en snikete måte å utnytte folks følelse av at elbilfordelene er urettferdige.

Det er nemlig ingen uenighet om at elbilfordelene må fases ut, men det må skje samtidig med at avgiftene for fossilbiler også øker forsiktig – så det fortsatt vil lønne seg å kjøpe et mer miljøvennlig alternativ slik at utslippene fra transport forsetter nedover. De skal ned mot null. Men i likhet med modernisering av bominnkrevingen gjennom overgang til veiprising, er Frp mot dette. Derfor står Frp i veien for en reell løsning på finansieringsproblemene i samferdselssektoren.

Bjørnstad sier i et intervju med oss (se lenke under) at han er overrasket over at det ble en toer på terningen. Han har rett. Det burde ha vært en ener.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.