En spansk en med los

Godt førstealbum fra nytt norsk studio i Spania.

I ARBEID: Trioen Alex Acuna, Jan Gunnar Hoff og Per Mathisen i en opptakspause i Studio Barxeta i Spania. FOTO: LOSEN REC
I ARBEID: Trioen Alex Acuna, Jan Gunnar Hoff og Per Mathisen i en opptakspause i Studio Barxeta i Spania. FOTO: LOSEN REC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med sin tredje utgivelse etter debuten i 2009 skriver trioen Alex Acuña, Jan Gunnar Hoff og Per Mathisen et spesielt avsnitt i norsk platehistorie: «Barxeta» er det første albumet fra «Musikklosen» Odd Gjelsnes' Studio Barxeta utenfor Valencia, Spania.

STUDIO Barxeta er et ambisiøst prosjekt som etter hvert vil tilby overnattings- og produksjonsfasiliteter til ikke bare musikere, men også andre kunstnere med behov for en arbeidsperiode i uforstyrrende omgivelser.

I så måte bør «Barxeta» være et glimrende visittkort.

Ikke bare kommer albumet med utmerket lyd, signert tekniker Dani Castelar, men musiseringen bæres fram av et sprudlende overskudd som gir inspirert henvendelseskraft til et jazzrock/fusion-uttrykk som ikke bør bevege seg mye under Weather Report-nivå før det blir livløst. Det gjør «Barxeta» aldri, ikke bare fordi smått utrolige Acuña kan skilte med nettopp Weather Report på cv'en, men også fordi Hoff (piano, synther) og Mathiesen (div elektriske og akustiske basser) holder Zawinul/Pastorius-fanen høyt i hevd.

Dessuten: I dette originalmaterialet (Hoff 5 låter, Mathisen 4, Acuña 2) er det aldri langt mellom elektroniske klangskulpturer og akustiske pianotrioer, mellom myke stemninger og hardkjør der Acuñas uopphørlige pulser og Mathisens boblebass beveger seg som ville rodeookser med Hoffs tangentkaskader på ryggen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer