En spennende kveld for Josefine

En gruppe forfattere savnet Café Nordraak. Nå har de skapt et alternativ på viseklubben i Homansbyen.

Bok i sentrum, som gikk av stabelen forrige helg, er et storstilt arrangement. Det er kostbart, og gjennomsponset av store aktører i bransjen, De Norske Bokklubbene og bokhandelen Tanum på Karl Johan. De fleste itteraturkvelder på utesteder som Blå og Rockefeller har forlag, bokkhandlere eller bokklubbene som arrangør.

En rekke forfattere i Oslo og omegn har ønsket seg et alternativ til sponsede arrangementer, et fast tilholdssted for kunstnere og deres publikum. Mange mente at Café Nordraak tjente til dette formålet. Denne kafeen lå i St. Olavs gate 32, og var lenge et samlingssted for forfattere og deres publikum. Til manges store fortvilelse ble stedet nedlagt i 1994.

Gjennom interesseorganisasjonen Norsk Forfattersentrum har forfattere i Oslo-området sett seg ut viseklubben Josefine som kulturelt samlingssted. Én forfatterkveld er allerede avholdt, og på torsdag 9. november er det klart for debutantkveld. Det er ikke Steffen R. M. Sørum, Linn Cecilie Ulvin, Aage Borchgrevink, Marius Thiis-Evensen, Aasne Linnestå, Jan Fjeldstad, Hans Christian Grønn, Gunstein Bakke, Mirjam Kristensen, Eli Sol Vallersnes og Henrik Langeland. Musikk er ved Torunn Landrø (sang) og Helge Gidske Naper (gitar), og konferansier er fjorårsdebutant Janicke Evelid.