BOK OM TRE BOHEMER: Noen mennesker lever og ånder for fotball (og jazz). Arild Rønsen (t.v) er en slik fyr som nå er ute med bok om tre av de gamle, men store profilene hos Vålerenga, Her ser vi Rønsen fra Molde jazzfestival, sammen med hedersfotograf, Vidar Ruud. Foto: Lars Eivind Bones.
BOK OM TRE BOHEMER: Noen mennesker lever og ånder for fotball (og jazz). Arild Rønsen (t.v) er en slik fyr som nå er ute med bok om tre av de gamle, men store profilene hos Vålerenga, Her ser vi Rønsen fra Molde jazzfestival, sammen med hedersfotograf, Vidar Ruud. Foto: Lars Eivind Bones.Vis mer

Henger'n, Bruno og Bonden i bokform:

En spirreVIF møter tre bohemer

Og snart må vi vel få ei bok om at Vålerenga fotball vinner seriegull også. Eller?

Meninger

Fredag og vi tar på oss drakt nummer 10, den rause trøye, den som gjør at vi roser tilfeldige folk etter Statens Satser for Fortjent Innsats Vi har selvsagt på oss spisse sko med faste knotter og grå bakoversveis.

Hadde vi ikke vært så fordømt småborgerlige, ville vi også gått rett på byens beste fotballpub, Bohemen, for å være med på quiz, og kanskje drukket helmelk fram til vi våknet av en trekkfull som ropte: BALLA, BALLA, BALLA.

For det har seg slik at vi på Hasle har en suveren fyr ansatt i resepsjonen. som hver mandag serverer god og sterk kaffe til noen utvalgte. I går derimot ikke kaffe, men ei bok som var innlevert fra nabolaget ettersom vårt gamle danske avishus ligger en feilpasning unna Vålerengas hjemmebane – hvis navn vi ikke fikser å skrive. Boka er nedtegnet av sakfører og bandleder og skribent og punch, Arild Rønsen.

Mannen som tenker blått, stemmer rødt og drømmer søtt og støtt om Enga. Nå er Rønsen Runners ute med den herlige treenigheten «Henger'n, Bruno og Bonden. Muntre historier fra et langt fotballiv». Alle som har levd mer enn i 2 x 45 minutter veit hvem disse tre fotballheltene er.

De var tekniske. De var kanskje tørste. De slang med leppa, kanskje på Lompa. De var Enga i ball og puck. De var med da klubben øst, i denne rare byen, ble seriemestere i 1965. De tre er fortsatt oppgående, og mener ekstremt mye om det meste om klubben de fortsatt elsker. Kanskje mener de for mye og for ofte til og med.

Men Rønsen som fortsatt holder pulsen, som selvsagt ikke har peiling på rock, Dylan, Bruce og sånt, skal ha en real skål for at han tar vare på klubbens sjel og historie. Det er viktig og riktig. Om de tre gamle heltene er blitt mer beskjedne ettersom de nå spiller (speller) i den øvre aldersdivisjonen? Ikke påtrengende.

For som Terje Hellerud, Henger'n, fortsatt sier om Nils Arne Eggen: Det meste han kan om fotball, lærte han av oss. Vi får også vite at den største svenske stemmen, den beste av de beste, sopranen, Jussi Björling, hadde ei elskerinne i Hedmarksgata. O, helliga natt. Tipptegn X i taket, og kanskje på tide Enga vinner noe igjen?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.