LEDER

Regionreformen og sammenslåing av Troms og Finnmark:

En statsråd møter veggen

Når de valgte representantene gjør vedtak som er dårlig begrunnet og svakt forankret, er det folkets rett å prøve å korrigere kursen.

STOPPER PROSESSEN: Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STOPPER PROSESSEN: Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Kommunalminister Monica Mæland legger prosessen med sammenslåing av Finnmark og Troms på is fram til stortingsbehandling i høst. Det ble kjent etter at Mæland mandag møtte fylkesrådmannen fra Troms. Fylkesordføreren i Finnmark ville ikke delta på møtet med statsråden.

Slik lyder NTBs nyhetsvarsel om den siste utviklingen i det politiske basketaket om Finnmark og Troms. Etter at Finnmark med overveldende flertall (85 prosent) sa nei i en folkeavstemning om sammenslåing med nabofylket, har fylkets ledende politikere nektet å sette seg ved noe forhandlingsbord. Noen forsoning med utsikt til et kompromiss er blitt stadig mer uaktuelt. I Troms har ubehaget bare vokst. Politikerne der har nektet å gjøre jobben for statsråd Mæland. Å bli uvenner med den nærmeste naboen er aldri noe lurt trekk.

Monica Mæland har derfor møtt veggen. Fra det punktet er det bare en realistisk vei, og den går gjennom Stortinget. Som statsråden nokså matt konstaterte i går: «Vi er i en vanskelig situasjon, og jeg oppfatter at mange venter på Stortingets svar på om saken skal opp igjen til behandling».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer