En stemme i svart hatt

Vakker konsert med himmelen som tak.

NORGESVENN: I år som i fjor gjester Leonard Cohen Norge. I kveld spiller han i Molde. En gentleman og en mann med hatt, som bærer sitt hodeplagg med stil. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
NORGESVENN: I år som i fjor gjester Leonard Cohen Norge. I kveld spiller han i Molde. En gentleman og en mann med hatt, som bærer sitt hodeplagg med stil. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 

LANGESUND (Dagbladet) Den gamle sjarmøren Leonard Cohen svikter ikke. I sitt 75. år starter han med å invitere alle frammøtte til en helaften: «Dance Me To the End of Love». Deretter følger tre timer (med ett kvarters pause) fra Canadas store poet og sanger.

Cohens synger bare dypere og dypere. Sangene hans er tilpasset stemmen, og blir på en måte ett med dem. Supplert med et orkester på ni musikere som gjør akkurat det de er på scenen for; å understreke røsten og ordene.

Utadvendt Leonard Cohen serverer sangene sine omtrent slik han har spilt dem inn på plate. Her er ingen gjettekonkurranse a la Bob Dylan. Og i motsetning til sin amerikanske kollega synger Cohen med en diksjon som gjør det mulig for publikum - stort sett «voksne» mennesker, men også forbausende mange unge - å høre formuleringene, både de enkle og de mer kryptiske.

I skrånende solnedgang fra venstre innleder Cohen sin vakre konsert. Sangene er stort sett velkjente; med favoritter som «Ain?t No Cure for Love», «Bird On a Wire» og «Everybody Knows» som høydepunkter i første sett. Cohen er blid og imøtekommende, takker for en varm mottakelse, forklarer at det er en stor ære å få synge i det vakre Langesund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer