Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En stemme som løfter til mer enn «fint»

Lekker letthet fra Urørt-finalist Farao.

Foto: Dusan Kacan / Indianer.
Foto: Dusan Kacan / Indianer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALBUM: Da Urørtfinalen gikk av stabelen for to uker siden, var det én av de fem finalistene som utmerket seg på scenen: Kari Jahnsen, 26-åringen bak artistnavnet Farao (tidligere Like Spinning).

Hun endte til sist som nummer to, men har liten grunn til bekymring. Med base i London har hun skaffet seg oppmerksomhet på både engelsk og tysk radio, og turnert Europa med islandske Ásgeir Trausti.

Nå er turen kommet til albuminnspilling, men først altså denne EP-en.

«Farao EP» består foruten Faraos debutsingel «Skin» og Urørt-låta «Tell A Lie» av to nye spor. Gjennomgangstonen er et dempet og rolig pulserende driv, der gitarklimpringen følges av mykt skurrende synth og lag med perkusjon.

image: En stemme som løfter til mer enn «fint»

Det som løfter det hele over «fint», er Jahnsens lyse, klare stemme; uttrykksfull, men med en naturlig letthet, uten unødig fiksfakseri (unntaket er den digitale klipp og lim-leken i ellers svært enkle, men stemningsfulle «To Sleep Apart»).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!