Anmeldelse: Share, HBO Nordic

En stille knyttneve av en overgrepsfilm

Videoen antyder overgrep, men hun husker ingenting.

Ei tenåringsjente våkner opp dagen etter en fest og husker ingenting, men i sosiale medier sirkulerer en video som tyder på at hun har blitt utsatt for et overgrep. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Du må huske på at dette er annerledes for ham. Han tror ikke dette er normalt. Jeg visste at sånt skjer. Jeg visste at sånt skjer med noen hvert minutt, hver eneste dag. Og at det skjer her», sier mora til hovedpersonen i «Share».

HBO-filmen er basert på en prisvinnende kortfilm av amerikanske Pippa Bianco, og den kler langformatet godt. Dette er en film du husker, om enn kanskje ikke den du setter deg ned og gomler popcorn til. For det er alt annet enn koselig å se på dette.

Mulig overgrep

Tenåringen Mandy (Rhianne Barreto) våkner opp hjemme på plenen, dagen etter en fuktig fest, og husker ingenting av hva som skjedde kvelden og natta før. Men på sosiale medier sirkulerer bilder av henne delvis avkledd, og en video som antyder at hun kan ha vært offer for et overgrep.

Replikken til mora, som er sitert over, handler om Mandys velmenende og sympatiske far. Den kunne stoppet der, som et feministisk statement, eller et forsøk på å danne et kvinnefellesskap med dattera. Oss og dem, ofre og overgripere. Men så legger hun til «Jeg visste akkurat hva jeg skulle gjøre for deg. Og likevel så er jeg ikke sikker på... om dette er riktig... om dette er noe bedre... jeg vet ikke.».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer