Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

En Stoltenberg med suksess

Robert Stoltenberg synes synd på de stakkars menneskene som må sitte oppe seint på kvelden for å følge med på «Borettslaget».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I andre episode hadde dere et seertall på 840000, var det forventet?

- Nei, overhodet ikke. Vi hadde høye seertall i første episode også, og at det økte ytterligere var helt formidabelt. Det kom som en bombe. Jeg blir ikke overrasket om seertallene går ned igjen.

- Og oppskriften på suksessen er?

- Vanskelig å si. Jeg har fått henvisninger fra veldig forskjellige aldersgrupper. Alt fra ungdomsskoleelever til gamle folk ringer meg. Det at det er så mange forskjellige figurer i serien gjør at alle har referanser til en eller flere av dem. Dessuten har serien såpedokumentariske elementer. Folk er nysgjerrige og ønsker å vite hva som skjer videre.

Robert Stoltenberg (36)

Robert er mannen bak suksess-serien «Borettslaget» på NRK. Ikke bare har han skrevet manuset, han spiller også alle sju hovedrollene.

- Hvor fikk du ideen til manuset?

- Noe av clouet var at jeg skulle spille forskjellige roller. Da har jeg best oversikt og produksjonen blir billigere. Borettslag er en arena der så mange ulike mennesker kan møtes. Og borettslag har alltid fascinert meg. Det viser samfunnet i miniatyr. På mange måter gjenspeiler det det gamle bygdesamfunnet, der alle kjenner hverandre og tar vare på hverandre.

- Hva ønsker du å oppnå, å få folk til å le eller reflektere?

- Det viktigste er å underholde. Jeg er ingen politisk satiriker som setter ting på dagsordenen. Klarer serien samtidig å frambringe refleksjoner, er det bra. Få seerne til å se absurditeten i hvordan vi oppfører oss mot hverandre.

<B>TVILSOM TYPE?</B> Robert Stoltenbergs driftsleder Roy Narvestad.
Hele Norges coronakart