«En stor dag for Norge»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«En stor dag,» sier menneskerettsminister Hilde Frafjord Johnson. Hun kommenterer at de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene, Europas (EMK) og FNs, nå endelig skal inkorporeres i norsk lov.

Den dagen skulle vi feiret for lenge siden, for Norges sendrektighet med dette har vært flaut altfor lenge. Nå er det bare Irland som ikke har inkorporert EMK. Justisminister Aud-Inger Aure sier at dette ikke vil få så store konsekvenser, blant annet fordi konvensjonene allerede er blitt en del av norsk rettspraksis. Det er en overdrivelse. I motsetning til Aure er det mange som mener at rettspraksis må endre seg ganske dramatisk i mange tilfeller.

Frafjord Johnson sier, ifølge Aftenposten, at det er viktig å feie for egen dør. Norge har lenge vært sett på som et foregangsland og har holdt en høy profil i disse spørsmålene, men når norske forhandlere og embetsmenn er blitt spurt om hvordan det står til i Norge, har de hatt lite å fare med, fortsetter hun.

Og det er iallfall riktig. Vi er prisverdig flinke til å holde seminarer med store ord og å sende delegasjoner til Tyrkia og andre land med Dagsrevyen i hælene, for at vi nordmenn skal se hvor prektige vi er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer